DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Aicinām plānot minerālo materiālu iegādi un transportēšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) visā Latvijas teritorijā nodrošina pieeju augstvērtīgiem un kvalitatīviem minerālajiem materiāliem un to maisījumiem. Šī gada siltajā ziemā atsevišķos grants seguma ceļu posmos to nestspējas dēļ ir ieviesti transportlīdzekļu masas ierobežojami, tāpēc minerālo materiālu transportēšana no dažām derīgo izrakteņu vietām ir īslaicīgi apgrūtināta.

Tomēr daļa “LVM Zemes dzīles” derīgo izrakteņu ieguves vietu joprojām ir pieejamas bez ierobežojumiem, pateicoties to novietojumam ar pieslēgumu pie asfalta seguma ceļiem.

Plānojot minerālo materiālu vai to maisījumu iegādi un transportēšanu, aicinām ievērot minēto informāciju un sekot līdzi aktuālajai informācijai VAS “Latvijas valsts ceļi” (LVC) mājas lapā par ieviestajiem ierobežojumiem transportam, kura kopējā masa pārsniedz 10 tonnas: https://lvceli.lv/wp-content/uploads/2020/02/Masas-ierobeojumi_21.02.20-2.pdf. Papildu kravas transportlīdzekļu kustība tiek ierobežota arī pašvaldībām piederošajos ceļos.

LVM derīgo izrakteņu ieguves vietās šobrīd pieejamie maisījumi ir drupināti smilts – grants maisījumi, piemēram, maisījumi 0/32s, kas sagatavoti atbilstoši VAS “Latvijas valsts ceļi” 2019. gada ceļu specifikācijām. Pieejami arī citu veidu smilts-grants maisījumi un dažādu frakciju smalkas frakcijas minerālie materiāli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI