DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Ministru kabinets akceptē uzlabojumus aviācijas jomas normatīvajos aktos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 3.martā, Ministru kabinets akceptēja grozījumus likumā “Par aviāciju” un likumā ”Par Konvenciju par starptautiskajām garantijām, kas attiecas uz gaisa kuģiem un gaisa kuģu iekārtām”. Pieņemtās izmaiņas paredz virkni uzlabojumu, kurus nosaka Keiptaunas konvencija un tās Protokols.

Latvija 2010.gadā ratificēja Konvenciju par starptautiskajām garantijām attiecībā uz pārvietojamām iekārtām  un Konvencijas par starptautiskajām garantijām attiecībā uz pārvietojamām iekārtām Protokolu par jautājumiem, kas attiecas uz gaisa kuģu iekārtām (turpmāk - Keiptaunas konvencija).

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ir noteikusi Keiptaunas konvencijas atbilstīguma deklarācijas.  Ja valsts pieņem Keiptaunas konvencijas atbilstīguma deklarācijas, tad tās valsts gaisa kuģa ekspluatants, kas ekspluatē gaisa kuģi, var pretendēt uz tiesībām saņemt Eksporta kredīta aģentūras finansējuma atlaidi tādu gaisa kuģu iegādei, kuri tiks reģistrēti attiecīgajā valstī.

Lai Latvijā reģistrēti gaisa kuģu ekspluatanti varētu pretendēt saņemt atlaides, ir pieņemti likumprojekti “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” un „Grozījumi likumā “Par Konvenciju par starptautiskajām garantijām attiecībā uz pārvietojamām iekārtām un Konvencijas par starptautiskajām garantijām attiecībā uz pārvietojamām iekārtām Protokolu par jautājumiem, kas attiecas uz gaisa kuģu iekārtām””.

Līdz ar minēto likumu pieņemšanu Latvija būs pieņēmusi visas Keiptaunas konvencijas atbilstīguma deklarācijas, kuras noteikusi OECD.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI