DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jūras spēku karavīri Beļģijā piedalās mācībās „Dynamic Move 2020”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 27. janvāra līdz 7. februārim septiņi Jūras spēku virsnieki Ostendē, Beļģijā piedalīsies taktiskā līmeņa jūras pretmīnu mācībās „Dynamic Move 2020”.

Mācību „Dynamic Move 2020” mērķis ir apmācīt NATO Pastāvīgās jūras pretmīnu vienības karavīrus sertifikācijai dienestam NATO Reaģēšanas spēkos, kā arī attīstīt komandvadības spējas vadīt liela mēroga pretmīnu operācijas. Mācībās sagatavo arī nacionālo pretmīnu vienību komandējošo sastāvu un tās nodrošina pieredzes un informācijas apmaiņu augstāko virsnieku vidū, kā arī starp NATO un programmas „Partnerattiecības mieram” valstu vienībām.

Mācībās piedalās arī ASV, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Lietuvas Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Turcijas, Vācijas un Zviedrijas Jūras spēku pretmīnu karadarbības speciālisti, kā arī Baltijas valstu mīnu kuģu eskadras (BALTRON) un NATO 1. pastāvīgās jūras pretmīnu grupas pārstāvji.

Ostendē, Beļģijā izvietota Beļģijas un Nīderlandes jūras pretmīnu skola „Eguermin”, kas vienlaikus ir arī NATO izcilības centrs.

Mācības „Dynamic Move” kopš 2013. gada ir ikgadējas NATO Jūras spēku pavēlniecības (NATO HQ MARCOM) Nortvudā, Lielbritānijā vadītas taktiskās pretmīnu mācības, kas tiek organizētas kā komandpunktu datorsimulācijas mācības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI