DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pašvaldības pārstāvji pārrunā problēmas Alūksnes autoostā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 8. janvārī, Alūksnes novada pašvaldības vadība uz sarunu par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu Alūksnes autoostas teritorijā bija uzaicinājusi Pašvaldības policijas, Valsts policijas, SIA “ALŪKSNES AUTOOSTA” un SIA “VALDIS” pārstāvjus.

Pēc vairākkārt gan pašvaldībā, gan policijā saņemtiem iesniegumiem, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības pārkāpšanu autoostā, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis visas iesaistītās puses aicināja uz sarunu, lai risinātu jautājumu.

SIA “ALŪKSNES AUTOOSTA” valdes priekšsēdētāja Jeļena Žīgure skaidroja, ka nereti autoostu izvēlas par uzturēšanās vietu dažādas jauniešu grupas, kuras skaļi klausās mūziku un aizskar vecāka gadagājuma pasažierus. Tas savukārt radījis virkni saspīlētu situāciju, kurās nācies iesaistīt arī policiju.

Valsts policijas Alūksnes iecirkņa priekšnieks Ilmārs Hamanis ierosināja pašvaldības Administratīvās komisijas sastāvā iekļaut Valsts policijas pārstāvi, savukārt autoostai viņš ieteica uzstādīt kvalitatīvākas videonovērošanas kameras, lai pārkāpumus būtu iespējams veiksmīgāk atklāt un pierādīt.

Pašvaldības izpilddirektore Janīna Čugunova uzsvēra, ka autoostā ir jābūt atbildīgai personai, kas spētu uzraudzīt situāciju un nepieciešamības gadījumā ziņot attiecīgām instancēm. Viņa arī aicināja iespēju robežās sadarboties ar apsardzes firmu.

Savukārt ēkas īpašnieka, SIA “VALDIS”, pārstāvis Valdis Švolmanis informēja, ka uzņēmums plāno veikt ievērojamas pārmaiņas autoostas ēkas vizuālajā tēlā un izteica cerību, ka, tām noslēdzoties, vide un iekšējais klimats arī mainīsies.

Sarunas noslēgumā visas iesaistītās puses vienojās par sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI