DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. janvārī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ 2019. gadā pārdevusi 109 īpašumus par teju 4,1 miljonu eiro

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VAS „Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) 2019. gadā sasniegusi labus pārdošanas rezultātus – atsavināti 109 valsts funkcijām nederīgi nekustamie īpašumi gan Rīgā, gan reģionos par kopējo summu 4,086 milj. eiro, dodot iespēju to jaunai attīstībai, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Lai VNĪ kā valsts kapitālsabiedrība varētu pildīt tās galveno pamatfunkciju – nodrošināt valsts iestādes ar darbam nepieciešamajām telpām, viens no būtiskākajiem uzņēmuma darbības virzieniem ir nekustamo īpašumu portfeļa sakārtošana, nodalot kvalitatīvus objektus valstij nepieciešamo funkciju veikšanai no īpašumiem, kas ir nepiemēroti un rada zaudējumus.

„Esmu gandarīts, ka mērķtiecīga darba rezultātā 2019. gadā pārdots liels valstij nederīgo nekustamo īpašumu skaits – 109 objekti, tas ir, par 26 objektiem vairāk nekā pirms gada, ienākumos gūstot par 0,7 miljoniem eiro vairāk nekā 2018. gadā, kas ļaus iegūtos līdzekļus novirzīt valstij nepieciešamo īpašumu sakārtošanā. Vienlaikus veiksmīgi attīstām arī komercīpašumu nomu. Salīdzinājumā ar 2018. gada nogali Rīgā esam samazinājuši brīvo nomas platību apjomu par 9%,” norāda A. Vārna.

Lielākie VNĪ pārdotie objekti ir divi nekustamie īpašumi Rīgā. Viens ir Indriķa ielā 8B, Rīgā (679 000 EUR), un otrs Čiekurkalna 7. šķērslīnijā 7, 7A (643 000 EUR), kā arī Jūrmalā – Rojas ielā 8/10 un Poruka prospektā 12 (949 250 EUR). Tāpat pērn veiksmīgi pārdota bijusī „Čekas” māja Pils ielā 7, Cēsīs (195 600 EUR), šo īpašumu iegādājās privātpersona, kura plāno attīstīt uzņēmējdarbību viesnīcas un restorānu nozarē.

Šobrīd VNĪ piedāvājumā ir ap 200 aktuālu nekustamā īpašuma nomas vai pārdošanas piedāvājumu. Tie atrodami uzņēmuma tīmekļa vietnē https://www.vni.lv/lat/sludinajumi/.

VNĪ šobrīd īsteno 85 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Attīstības jomā 2019. gadā pabeigti septiņi projekti – pabeigta ēka Kalnciema ielā 14 divu prokuratūras struktūrvienību vajadzībām, paveikti telpu Lomonosova ielā 9, Rīgā, pielāgošanas darbi Valsts probācijas dienestam, īstenota Kultūras ministrijas mājvietas – ēku kompleksa atjaunošana K. Valdemāra ielā 11A, pārbūvētas robežšķērsošanas vietas „Paternieki” un „Silene”, atjaunota fasāde “Valsts akadēmiskā kora Latvija” mājvietai Vecrīgā, Zirgu ielā 8, kā arī ekspluatācijā nodota vērienīgā muzeju krātuve Pulka ielā. Turpinās nozīmīgi projekti, tai skaitā Latvijas Okupācijas muzeja ēkas pārbūves darbi un jaunās piebūves „Nākotnes nams” būvniecība un centralizētās prokuratūras ēkas Aspazijas bulvārī 7, Rīgā, pārbūve.

Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamajiem īpašumiem ar 1200 ēkām 1,1 milj. kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. VNĪ šogad Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēma augsto zelta godalgu un speciālbalvu par straujāko izaugsmi, kā arī iekļauts VID „Baltā saraksta” zelta līmenī. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI