DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ziemas naktis Zoodārzā un jauni mazuļi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizmirsti ikdienas steigu pilsētā un nāc izbaudīt Ziemas nakti Zoodārzā no 20. decembra līdz 26. janvārim! Šogad jau vienpadsmito reizi gada tumšākajā laikā Zooloģiskais dārzs vakara stundās ietērpjas Ziemassvētku noskaņās un aicina izzināt, ko dzīvnieki iesāk vakara stundās:

vai nesen atbraukušie pērtiķi geladas un antilopes jaunajā Āfrikas Savannas ekspozīcijā vakaros ir tikpat darbīgi kā dienā?

  • ko dara žirafes vakaros?
  • vai “lielie čiekuri” – pāvi, kas naktīs atpūšas priežu galotnēs, jau izaudzējuši garās virsastes spalvas?
  • un cik aktīvas ir pūces?
  • vai ziemeļbrieži dzenā barotavas un spēlē ragubolu?
  • vēl un vēl …

Rīgas Zooloģiskā dārza kases no 20. decembra līdz 26. janvārim būs atvērtas līdz plkst. 19.00, iekštelpu ekspozīcijas  līdz 20.00, bet dzīvniekus izgaismotajos āra voljēros vērot varēs līdz plkst. 21.00. Izņēmums ir 24. un 31. decembris, kad zoodārza kases strādās līdz plkst. 14.00 (dārzs līdz 15.00) un Ziemas naktis Zoodārzā nenotiks. Toties 1. janvārī visi laipni aicināti vērot dzīvniekus gan dienā, gan arī vakarā.

Tradicionāla lieta ir Ziemas nakšu īpašā cena. Pērkot ieejas biļeti no plkst. 16.00-19.00, tā gan lieliem, gan maziem nācējiem maksās tikai 3,00 €. Atliek vien izdrukāt vai uzrādīt viedtelefonā kuponu, kas pasūtināts no Ziemas nakšu sadarbības partnera uzziņu dienesta 1188 mājaslapas. Plašāk par Rīgas Zooloģiskā dārza ziemas īpašajiem piedāvājumiem sadarbībā ar 1188 varat izlasīt zoodārza mājaslapā – šeit: https://rigazoo.lv/lv/aktuali/zoodarza-jaunumi/izmanto-zoodarza-ipaso-ziemas-piedavajumu-595. Atgādinām, ka bērniem, kuri vēl nav sasnieguši 4 gadus, un senioriem, kam jau ir vismaz 70 gadi, ieeja zoodārzā ir bez maksas.

Mazuļu laiks turpinās

Lai arī pierasts mazuļus sagaidīt pavasarī, kad saule kļūst spožāka un siltāka, tomēr Zoodārzā tie atskrien arī rudenī un pat ziemā! 2. decembrī pirmo reizi mūsu zooloģiskajā dārzā sprigans pēcnācējs atskrēja aukstuma rūdītajām Dienvidamerikas kalnu iemītniecēm vikunjām (plašāk šeit: https://rigazoo.lv/lv/aktuali/zoodarza-jaunumi/pirmo-reizi-zoodarza-piedzimis-mazulis-vikunjam-637). Jau nākošā dienā, tas visur tecēja līdzi savai mātei un šobrīd dzīvo kopā ar pārējiem bara locekļiem. Un neviens netic, ka mazais ir tikai pāris nedēļas vecs, jo izskatās gauži liels. Tajā pat dienā dvīnīši piedzima otrajā kaķu lemuru ģimenē. Savukārt pirmā jeb lielākā ģimene audzina 16. oktobrī pasaulē nākušo mazuli, kurš nu jau pilnveido savas lēkāšanas un visurkāpšanas prasmes.

Siltākās dienās āra voljērā labprāt brokasto Indijas dzeloņcūkas un starp lielajiem adataiņiem var pamanīt divus mazākus un divus vēl mazākus dzeloņcūcēnus. Savukārt Ķenguru mājā gan rudajiem ķenguriem, gan purva valabijām somā kūņojas pa mazulim, kas reizēm ir tik ļoti ziņkārīgs, ka izbāž galviņu no mātes somas un izbrīnīts veras visapkārt.

Ģērbjamies silti un dodamies baudīt Ziemas nakti Zoodārzā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI