DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Trauku depozītsistēma – solis ilgtspējīgu pasākumu organizēšanā

Publicitātes foto.

Arvien vairāk novērojam, ko līdzi nes klimata pārmaiņas – nenoturīgi laikapstākļi, starpsezonās biežāk ir spēcīgs vējš, vasarās vairāk tropiskās naktis un klimatam neraksturīgi laikapstākļi. Klimata pārmaiņu cēlonis nenoliedzami ir cilvēks.

Klimata pārmaiņas nevar apturēt, taču to scenāriju var ietekmēt ar pārdomātām un ilgtspējīgām izvēlēm gan individuāli, gan reģionālā līmenī, gan Eiropas. Ēdināšanas pakalpojums ir neatņemama lielo pasākumu sastāvdaļa un, lai nākotnē organizētu pasākumus, kas atstāj pēc iespējas mazāku ietekmi uz vidi, Valmieras novada pašvaldība plāno ieviest trauku depozītsistēmu pasākumos, sākot ar 2024. gada Valmieras pilsētas svētkiem, kuros tiks nodrošinātas depozīta glāzes.

Par to, kā sistēmu ieviest, kādi ir nosacījumi un kāda ir iesaistīto pušu atbildība, Valmieras novada pašvaldība sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu organizēs semināru par trauku depozītsistēmas ieviešanu pilsētas svētku ēdināšanas pakalpojumā. Pasākums norisināsies 26. februārī no plkst. 14.00 līdz 17.00 Valmiermuižas alus viesistabā, Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā. Aicināti ir uzņēmēji, ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, kā arī citi interesenti.

Pasākuma mērķis ir nodrošināt diskusiju starp ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem, pašvaldību un depozīsistēmas pakalpojuma nodrošinātājiem un apzināt ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju vajadzības, redzējumu, iespējas, neskaidros un risināmos jautājumus.

Klātesošajiem būs iespēja uzzināt par vienreiz lietojamo trauku izaicinājumu pasākumos, par pašvaldības virzību uz trauku depozītsistēmas ieviešanu. Semināra dalībnieki varēs uzdot jautājumus par sistēmas ieviešanu SIA “Rent a Cup”, kas ir depozīta sistēmas nodrošinātāji pasākumos, tāpat arī uzzināt par Rīgas pašvaldības pieredzi pasākumos radīto atkritumu samazināšanā un SIA “Valmiermuižas alus” depozītglāžu izmantošanas pieredzi dažādos pasākumos.

Pieteikties diskusijai var līdz 22. februārim, aizpildot anketu šeit. Dalība pasākuma ir bez maksas. Vietu skaits ir ierobežots.

Pasākums norisināsies Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros. Diskusiju organizē Valmieras novada pašvaldība Interreg programmas projekta “BALTIPLAST” ietvaros un Vidzemes Augstskola Interreg programmas projekta “Change(K)now!” ietvaros sadarbībā ar SIA “Valmiermuižas alus”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI