DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Lieldienu pasākumu ceļvedis LVM tūrisma objektos

Publicitātes foto

Pavasarīgi siltais un saulainais laiks nedēļas nogalē aicina doties dabā un vērot plaukstošo pavasari. Vairāk nekā 350 labiekārtotas atpūtas vietās, kas Latvijas valsts mežos bez maksas pieejamas ikvienam dabā gājējam, sniedz iespēju doties pārgājienos, atklāt pikniku sezonu vai baudīt nesteidzīgu brīvdienu mieru. Savukārt LVM tūrisma objektos sarūpētas ne mazums Lieldienām veltītu aktivitāšu.

Tradīcijām bagāti svētki LVM dabas parkā Tērvetē

img 7478

31. martā no plkst. 12– 16 LVM dabas parks Tērvetē aicina svinēt tradīcijām bagātus, latviskus svētkus pasākumā “Krāsainās Lieldienas Rūķīšu mežā”. Gan lielus, gan mazus pasākuma apmeklētājus sagaidīs iemīļotie Tērvetes pasaku tēli un Dobeles novada folkloras kopa “Ceļteka”. Gaidāmas rotaļas, danči, spēles un pavasara dziesmas! Neizpaliks arī latvisko mīklu un sakāmvārdu minēšana. Attapīgākajiem mīklu minētājiem – pārsteiguma balvas!

Dabas parka meža takās apmeklētājus sagaidīs šo svētku simbols - draiskais Zaķis Brencis, kurš aicinās bērnus piedalīties tematiskās radošās darbnīcās, Lieldienu rotaļās un olu ripināšanas sacīkstēs. Viesojoties Rūķu sētā, ikvienam apmeklētājam būs iespēja novārīt cietāko, stingrāko un skaistāko Lieldienu olu, ar kuru varēs piedalīties gan olu ripināšanas sacensībās, gan olu cīņās.

Dabas parks atvērts brīvdienās un svētku dienās, tāpēc to varēs apmeklēt arī Lielajā piektdienā un Otrajās Lieldienās!

Lieldienu zaķi Jaunmoku pils parkā

folklora2 mammadaba

31. martā jau no plkst. 11 Jaunmoku pils aicina uz aizraujošu svinību dienu pils parkā, kur gaidāmas dažādas aktivitātes visai ģimenei – folkloras kopas "Atbunga" Lieldienu programma, olu ripināšana, zaķu cilpojiena sacensības, meistardarbnīcas un citas aizraujošas nodarbes svaigā gaisā.

Lieli un mazi pasākuma apmeklētāji varēs doties Lieldienu Zaķu īpašajā cilpojienā ap pils dīķi. Lai piedalītos Lieldienu zaķu gājienā, līdzi jāņem groziņš ar krāsotām olām, kuru gājiena laikā varēs novietot pils piekalnītē kopīgai olu izstādei. Gājiena noslēgumā  būs dižošanās ar zaķa ausīm, jo tiks nominētas garākās, glītākās, mūsdienīgākās, mežam tuvākās un pavasarīgākās ausis. Gājiena laikā būs atrodami un risināmi  daži uzdevumi. Aktīvākie un atraktīvākie gājiena dalībnieki saņems balvas.

Pasākuma laikā interesenti varēs piedalīties arī kokapstrādes meistardarbnīcā un koka grozu pīšanas meistardarbnīcā. Meistardarbnīcas vadīs koka amatnieki Juris Jurševics un Anita un Elmārs Muižnieki.  Ievērojot Lieldienu tradīcijas, pils apmeklētāji varēs piedalīties olu ripināšanā, kā arī būs pieejams zaķu krokets.

Iepazīt kokus LVM Kalsnavas arbortētumā

saucejas

Otrajās Lieldienās, 1. aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina interesentus uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, kad koku skaņu pasaulē ievedīs tradicionālā dziedāšanas grupa “Saucējas”. Tā ir lieliska iespēja dažādās aktivitātēs izzināt koku stātus. Koncerta sākums arborētumā plkst. 19.

Pēc koncerta pasākuma apmeklētāji varēs doties izgaismotā pastaigā, aplūkojot izstādi “Tuvplānā”, kas atklāj brīnumaino kokaugu pasauli, darboties Koku pasta namiņā un iepazīt LVM Kalsnavas arborētuma “Sēklu namiņa” stāstu.

Vairāk par pavasara saulgriežiem veltītām aktivitātēm LVM tūrisma objektos un atpūtas iespējām dabā var uzzināt mammadaba.lv

2023twitter cover

Lai gūtu iedvesmu jauniem piedzīvojumiem dabā, vērts noklausīties LVM podkāstu “Dabā gājējs”, kur raidījuma vadītāji kopā ar viesiem runā par mežu un piedzīvojumiem ejot mežā. Jaunākā podkāsta "Dabā gājējs" epizode ir pavisam īpaša, jo “Dabā gājējs” iziet dabā – podkāsta vadītājs Kārlis devies pie dabas vērotāja Ilmāra Tīrmaņa uz Kurzemi. Epizode ļauj ielūkoties dabas vērotāja ikdienā, saklausīt pavasara skaņas, uzzināt šo to jaunu par dabas norisēm un dzīvnieku uzvedību pavasarī. 

Podkasts "Dabā gājējs"

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI