DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Putnu dienas Rīgas Zoodārzā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tuvojoties aprīlim, izsludinām daudzu gaidītās Putnu dienas! Šoreiz pasākumam pievienojies vēl viens “galvenais varonis” – meža susuris, kuram apmeklētāji arī varēs veidot būrīti.

1. un 2. aprīlī no 12.00 līdz 16.00 visi interesenti gaidīti Rīgas Zoodārzā, “Dzeņa darbnīcā” no zoodārza darbinieku sagatavotajiem materiāliem katrs varēs izgatavot putnu būrīti mazajiem dobumperētājiem – zīlītēm, melnajiem mušķērājiem, zvirbuļiem un citiem – vai reti sastopamajiem, dobumos mītošajiem zīdītājiem – meža susuriem.

Papildus ierastajai putnu būrīšu veidošanai, ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu esam raduši iespēju izveidot arī uzdevumu grāmatiņu jaunākajiem apmeklētājiem un izglītojošus stendus, kas pēc pasākuma noslēguma Rīgas Zoodārzā būs apskatāmi pastāvīgi. Pildot uzdevumus grāmatiņā, apmeklētāji uzzinās, kāpēc ir svarīgi saglabāt mežu daudzveidību, kur patīk slēpties meža susurim un to, cik dažādi ir dabisko mežu iemītnieki. Grāmatiņa pieejama 4 valodās – latviešu, angļu, ukraiņu un krievu.

Izveidot būrīti aicinām gan lielus, gan mazus, un to pareizi izdarīt palīdzēs zoodārza darbinieki un brīvprātīgie. Dalība pasākumā ir bez papildu maksas, tomēr nopirkta ieejas biļete negarantē būrīša veidošanai nepieciešamā komplekta saņemšanu, tāpēc nāc uz zoodārzu laikus! Pareizi izgatavotu putnu būrīti varēs atstāt izlikšanai zoodārzā vai ņemt līdzi un novietot savā dārzā vai citā piemērotā vietā, savukārt visi susuru būrīši tiks nodoti Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistiem, kas tos izvietos šiem dzīvniekiem piemērotās vietās.

Kā parasti, Putnu dienas gaidāmas arī zoodārza filiālē “Cīruļi” – šoreiz 15. un 16. aprīlī. Pasākumam pievienosies arī trešā norises vieta – “Rīgas meži” jaunais vides izglītības centrs EKVIDO2 Ogrē, kur viesosimies 22. aprīlī.

Projekts “Susuriem daru – par mežiem zinu!” tiek rīkots ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI