DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Andris Pelšs piedalās ES valsts sekretāru neformālajā sanāksmē Horvātijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 28. un 29. novembrī Zagrebā, Horvātijā, notika Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu Ārlietu ministriju valsts sekretāru un ģenerāldirektoru neformālā sanāksme, kurā Horvātija kā nākamā ES prezidentūra iepazīstināja ar savas darbības prioritātēm. Latviju pārstāvēja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs. Sanāksmes gaitā Eiropas Ārējās darbības dienests (EĀDD), Komisija un dalībvalstis apmanījās ar viedokļiem par ES lomu un politiku transporta, enerģijas un digitālās savienojamības jomā, kā arī apsprieda jautājumus, kas saistīti ar EĀDD personāla pārvaldību.

Diskutējot par ES lomu un nepieciešamo rīcību ES savienojamības politikas stiprināšanā, A. Pelšs uzsvēra, ka transporta savienojamības jomā Latvijai prioritāra ir Rail Baltica projekta sekmīga realizācija, savukārt enerģētikā būtiski pievienoties Centrāleiropas elektroenerģijas tīklam. Svarīgi, lai šiem projektiem ir ES prioritāte gan resursu, gan politiskās uzmanības ziņā. Diskusijā tika apspriesti arī projekti, kas svarīgi Latvijas transporta nozares attīstībai ārpus Eiropas. Īpaši nozīmīgi ir attīstīt savienojumus ar Eiropas Savienības kaimiņvalstīm un arī lielajiem Āzijas tirgiem.

Būtiski, ka Eiropas Savienības līmenī digitālas savienojamības jomā tiek ieviestas gandrīz visas iniciatīvas, kuras tika uzsāktas Latvijas prezidentūras laikā ES Padomē. Pašlaik svarīgi ir koncentrēties uz 5G tīkla un mākslīgā intelekta jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI