DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
8
8

Izsludināts likums “Par valsts budžetu 2020. gadam”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: publicitātes attēls

Valsts prezidents Egils Levits ceturtdien, 28. novembrī, oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” izsludinājis likumu “Par valsts budžetu 2020. gadam”, kas stāsies spēkā nākamgad 1. janvārī, un 27 to pavadošos likumus.

Kopumā ir izsludināti 30 likumi, kuru oficiālā publikācija pieejama vietnē www.vestnesis.lv.

Ar šodien izsludināto likumu apstiprināts valsts budžets 2020. gadam ieņēmumos 9 907 335 199 euro, bet izdevumos 10 014 842 838 euro. Mērķdotāciju apjoms pašvaldībām − 381 854 199 euro.

Likumam par valsts budžetu ir vairāki pavadošie likumi, piemēram:

Likums “Par valsts budžetu 2020. gadam” stāsies spēkā 2020. gada 1. janvārī, un šā likuma darbība ir attiecināma uz visu saimniecisko gadu.

2020. gadā no valsts budžeta 10 miljardiem eiro vairāk nekā trešā daļa ir paredzēta sociālajai aizsardzībai – kopā tie ir 3,5 miljardi eiro. LV portāls skaidro, kam tie paredzēti – lasiet publikācijā "Sociālajai aizsardzībai 3,5 miljardi eiro no valsts budžeta 10 miljardiem".

Aktuālie skaidrojumi un valsts iestāžu sniegtā informācija saistībā ar #budžets2020 apkopota LV portāla satura sadaļā "Valsts budžets".

“Latvijas Vēstnesis” iznāk katru darbdienu un, ja nepieciešams, arī brīvdienās. Tā saturs iedzīvotājiem pieejams uzreiz pēc pusnakts vietnē vestnesis.lv.

Par oficiālo izdevumu “Latvijas Vēstnesis”

“Latvijas Vēstnesis” ir periodisks elektroniskais izdevums un tajā publicētā informācija ir publiski ticama un saistoša. Neviens nevar aizbildināties ar oficiālajā izdevumā publicētu tiesību aktu vai oficiālo paziņojumu nezināšanu. Vestnesis.lv ir daļa no oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformas (tās daļas - arī likumi.lv, lvportals.lv, žurnāls “Jurista Vārds”/juristavards.lv)

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI