DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldības darbinieki iepazinās ar Trauksmes celšanas likuma praktisko piemērošanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 21. novembrī, Rīgas domē notika ikgadējais Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centra organizētais korupcijas novēršanas un apkarošanas apmācību seminārs, kurš šoreiz bija veltīts Trauksmes celšanas likumam un tā piemērošanas aspektiem.

Semināru atklāja un vadīja Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais. Viņš uzsvēra: „Nenoliedzami, ka Trauksmes celšanas likums savā būtībā ir īpašs un minētā likuma īstenošana ir arī izaicinājums mums visiem. Tieši šī iemesla dēļ mēs esam organizējuši šo semināru, lai izprastu Trauksmes celšanas likuma nozīmīgumu un veicinātu diskusiju par minētā likuma ieviešanas nosacījumiem, kā arī lai veicinātu pieredzes apmaiņu.”

Pārstāvji no Valsts kancelejas Valsts pārvaldes politikas departamenta un Dokumentu pārvaldības departamenta sniedza informāciju par Trauksmes celšanas likumu un pirmo pieredzi tā īstenošanā. Savukārt Rīgas pašvaldības institūciju un kapitālsabiedrību darbiniekiem svarīgākā bija informācija, kuru pastāstīja RD Birokrātijas apkarošanas centra vecākais eksperts Aigars Evardsons. Viņš klātesošos informēja par iekšējo trauksmes celšanas sistēmu Rīgas pašvaldībā, kas izveidota, izpildot Trauksmes celšanas likuma prasības.

Šobrīd pašvaldībā ir spēkā stājušies Rīgas domes priekšsēdētāja iekšējie noteikumi „Iekšējā trauksmes celšanas sistēma Rīgas pilsētas pašvaldībā”, kas apstiprināti trešdien, 20. novembrī. Tie nosaka vienotu kārtību, kādā tiek organizēta iekšējā trauksmes celšanas sistēma Rīgas pilsētas pašvaldībā, lai nodrošinātu iespēju pašvaldības centrālās administrācijas, iestāžu, īpaša statusa institūciju, aģentūru, kapitālsabiedrību un nodibinājumu darbiniekiem un citām personām ziņot par tādiem trauksmes celšanas likumā noteiktiem iespējamiem pārkāpumiem pašvaldībā, kuri var kaitēt sabiedrības interesēm, kurus persona uzskata par patiesiem un par kuriem informācija iegūta, personai veicot amata (darba) pienākumus vai dibinot tiesiskās attiecības, kas saistītas ar darba pienākumu veikšanu. A.Evardsons iepazīstināja klātesošos ar pašvaldības izstrādāto kārtību, shēmām, informācijas pieejamību un jaunievedumiem šo noteikumu saistībā, piemēram, informācijas sniegšanu klātienē, kā arī izmantojot e-pasta adresi: trauksme@riga.lv

Plānots, ka informācija par iekšējo trauksmes celšanas sistēmu pašvaldībā, visu pašvaldības atbildīgo personu (kontaktpersonu) trauksmes celšanas jautājumos kontaktinformācija, trauksmes cēlēja ziņojuma veidlapa un informācija par personas datu apstrādi saskaņā ar Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13. un 14.pantu, tiks izvietota pašvaldības portālā www.riga.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI