DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

Piespriež brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem par smagas avārijas izraisīšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada novembra vidū Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa, piedaloties Rīgas Autotransporta prokuratūras prokuroram, piesprieda brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, vadot transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un atrodoties alkohola ietekmē, kā rezultātā bojā gāja pasažieris.

Saskaņā ar apsūdzību 2018. gada oktobra sākumā apsūdzētais vadīja sev piederošo automašīnu par Kleistu ielu Kurzemes prospekta virzienā, Rīgā bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un atrodoties alkohola ietekmē. Viņš automašīnā veda arī divus pasažierus, kuri nebija piesprādzējušies ar drošības jostām. Automašīnas vadītājs neievēroja braukšanas ātruma ierobežojumu apdzīvotā vietā, ceļa un meteoroloģiskos apstākļus. Rezultātā viņš nobrauca no ceļa un automašīna apgāzās. Cietušais tika izmests no automašīnas un tā viņam uzgāzās virsū. Cietušais mira transportēšanas laikā.

Bez tam vīrietis apsūdzēts par automašīnas vadīšanu šī gada septembrī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties alkohola ietekmē.

Persona atzīta par vainīgu Krimināllikuma 262.panta pirmajā daļā un  Krimināllikuma 262.panta ceturtajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un sodīta ar brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem un 10 mēnešiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz 10 gadiem.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI