DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministru prezidents Alūksnē tiekas ar novada vadību un apmeklē sporta angāru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

12.novembrī Alūksnes Kultūras centrā notika Ministru kabineta izbraukuma sēde. Tās darba kārtībā bija jautājumi par investīcijām un atbalstu reģionālajai attīstībai, iekšlietu nozares aktualitātēm, skolu tīkla attīstību un sadarbību ar pašvaldībām, kā arī par plānotajām izmaiņām veselības aprūpē.

Lai nepastarpināti iepazītos ar aktualitātēm reģionos, Latvijas valdība mēdz rīkot izbraukuma sēdes dažādos Latvijas novados, šoreiz Alūksnē. Pirms sēdes premjerministrs Krišjānis Kariņš tikās ar Alūksnes novada domes  vadību – domes priekšsēdētāju Arturu Dukuli un vietniekiem Dzintaru Adleru un Aivaru Fominu. Tikšanās laikā puses pārrunāja jautājumus, kas skar novada attīstību pēdējā desmitgadē un lielākos izaicinājumus nākotnē. Kā vienu no problēmām domes priekšsēdētāja vietnieks Dz. Adlers uzsvēra dzīvojamā fonda nepieciešamību. Tas palīdzētu piesaistīt jaunus speciālistus medicīnas nozarē, rūpniecībā un ražošanā. Domes priekšsēdētājs A. Dukulis informēja par divām jaunām ražotnēm novada teritorijā, kas šobrīd ir tapšanas stadijā, kā arī bioloģiskās lauksaimniecības attīstību.

Pēc īsas tikšanās Ministru prezidents kopā ar pašvaldības vadību devās apskatīt Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas angāru. Pirms tam priekšsēdētāja vietnieks Dz. Adlers bija ieskicējis iespējamos veidus, kā rast finansējumu jauna sporta centra būvniecībai. Ieraugot, kādā stāvoklī atrodas pašreizējā sporta angāra ēka, Krišjānis Kariņš apstiprināja, ka rekonstrukcija ir nepieciešama.

Pēc sēdes visi ministri kopīgi devās uz Nacionālo bruņoto spēka Kājnieku skolu, kur iepazinās ar tās infrastruktūru, kā arī nolika ziedus pie 7. Siguldas kājnieku skolas pieminekļa.

Dienas noslēgumā Ministru kabineta balvas pasniegšanas ceremonijā tika suminātas sešas izcilas personības, kas devušas nozīmīgu ieguldījumu Latvijas attīstībā.

- Esam gandarīti, ka Ministru kabinets izbraukuma sēdes norisei izvēlējās tieši Alūksnes novadu. Priecājos, ka uz izbraukuma sēdi ieradās visi ministri un bija iespēja tiešā veidā ar viņiem tās problēmas, kas aktuālas tieši Alūksnē. Prieks arī par to, ka izdevās iepazīstināt Ministru prezidentu ar Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas angāru. Protams, ka tālāk risinājums ir jāmeklē visiem kopā. Jutām, ka ministri ieklausījās un ceram, ka radās skaidrāka izpratne par notiekošajiem procesiem Alūksnē, - dienas beigās atzina Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI