DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Noslēdzies projekts par efektīvu iekšējās kontroles sistēmas un iekšējā audita attīstību Moldovā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 4. līdz 8.novembrim Moldovā noslēdzās sadarbības projekts “Efektīva iekšējās kontroles sistēmas un iekšējā audita turpmāka attīstība Moldovas Republikā”. Tā ietvaros Latvijas Finanšu ministrijas iekšējā audita speciālisti sniedza konsultatīvu atbalstu un apmācīja Moldovas valsts pārvaldes iekšējos auditorus un dažāda līmeņa ekspertus un vadītājus, lai veicinātu iekšējās kontroles sistēmas attīstību un stiprinātu iekšējo auditu. 

Vieni no galvenajiem projekta īstenošanas rezultātiem ir izstrādātas vadlīnijas un īstenoti vairāki praktiski semināri un diskusijas vairāk kā 90 valsts pārvaldes iekšējiem auditoriem par lietderības audita un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju audita veikšanu, kas palīdzēs Moldovas valsts pārvaldes iekšējiem auditoriem veicināt efektīvas pārvaldības ieviešanu un stiprinās iekšējo auditoru kapacitāti IKT jautājumos. Tāpat, organizētas vairākas par efektīvu pārvaldību, iekšējo kontroles sistēmu un iekšējo auditu, veicinot izpratni par vadības atbildību iekšējās kontroles sistēmas izveidē un attīstībā, efektīvas pārvaldības būtiskumu un iekšējā audita lomu minēto jautājumu iniciēšanā vadībai.

Savu interesi par projektu un atbalstu iekšējam auditam izrādīja Latvijas vēstnieks Moldovas Republikā Uldis Mikuts un Moldovas Republikas Finanšu ministrijas valsts sekretāre Viorelija Lazar un valsts sekretārs Dumitru Udrea. Amatpersonas atzīmēja projekta nozīmi un ieguldījumu Moldovas iekšējās kontroles sistēmas attīstībā un abu valstu starptautisko attiecību stiprināšanai. Paužot gandarījumu par projekta rezultātiem Moldovas un Latvijas finanšu ministriju pārstāvji vienojās neapstāties pie sasniegtajiem rezultātiem un turpināt iesākto sadarbību.   

Projekts saņēmis Ārlietu ministrijas finansējumu 2019. gadā no attīstības sadarbības budžeta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI