DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. novembrī, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Atklāts Baltijā pirmais aizsardzības un drošības tematiem veltīts ziņu portāls “Sargs.lv”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Šodien, 6. novembrī, atklāts Baltijā pirmais aizsardzības un drošības tematiem veltītais ziņu portāls “Sargs.lv”, kas nodrošinās uzticamu, pārbaudītu un aktuālu informāciju par aizsardzības un drošības tematiem Latvijā un ārvalstīs, veicinās sabiedrības informētību par rīcību dažādās apdraudējuma situācijās, kā arī medijpratību informācijas telpas apdraudējumu jomā.

Saskaņā ar aptaujas “Drošības mērījums” datiem, kuru Aizsardzības ministrija veikusi sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat”, katrs trešais jeb 34% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka šobrīd valstī nav pieejams drošs informācijas avots, kur iegūt atbildes par drošības un aizsardzības jautājumiem.

Savukārt 97% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka sabiedrībai vajadzētu būt vairāk informētai par jautājumiem, kas saistīti ar valsts drošību un aizsardzību, norāda “Drošības mērījuma” rezultāti. Kā atzīmē aptaujātie, šādā veidā mazinātos nepatiesību jeb baumu izplatība par šo tēmu (32%), tas stiprinātu kopējo drošību valstī (23%), tiktu izslēgta nepamatotas panikas celšana (22%), kā arī tas liktu justies drošāk par sevi (19%). Aptauja “Drošības mērījums” veikta internetā šā gada septembrī, un tajā piedalījās 1010 respondenti no Latvijas.

Jaunā ziņu portāla “Sargs.lv” sauklis ir “Droši ir zināt!”, un tā mērķis ir kļūt par primāro ziņu avotu, kur regulāri uzzināt par aizsardzību un drošību Latvijā un ārvalstīs. Tas vēstīs ne tikai par svarīgo, palīdzot saprast lietas būtību operatīvā brīdī, bet arī piedāvās noderīgu informāciju, kā preventīvi sagatavoties un izvairīties no dažādiem apdraudējuma riskiem. Savukārt nozares profesionāļiem portāls kalpos kā avots, kur uzzināt par drošības politiku, atrast izglītojošo informāciju savām dienesta gaitām un profesionālo iemaņu celšanai.

Portāla redakcionālā komanda, kuras galvenais redaktors ir pieredzējušais žurnālists Kārlis Roķis, regulāri veidos portāla saturu gan ziņojot par karstākajiem notikumiem Latvijā un ārvalstīs, gan veidojot intervijas un viedokļa rakstus, reportāžas no notikumu vietām, interesantus stāstus no dienesta “aizkulisēm” un izglītojošus materiālus, kas noderēs ikvienam Latvijas iedzīvotājam.

“Apzinoties mūsdienu drošības situācijas izaicinājumus, kas cieši saistīti ar nepieciešamību stiprināt informatīvo telpu un vajadzību pēc mūsdienīgas pieejas sabiedrības informēšanā, aizsardzības nozare ir izveidojusi konceptuāli jaunu ziņu portālu,” gandarījumu pauž aizsardzības ministrs Artis Pabriks. “Šis ziņu portāls kļūs par primāro informācijas avotu, kur ikvienam atrast nepieciešamo informāciju un padomus, kā rīkoties dažādās situācijās, lai varētu aizsargāt sevi, savu ģimeni, tuviniekus un mēs visi kopā aizsargātu Latviju.”

“Bruņotajiem spēkiem ir daudz stāstu, kurus mēs plašāk gribētu izstāstīt sabiedrībai, lai iepazīstinātu ar dienesta aizkulisēm, sniegtu noderīgus ieteikumus un motivētu pievienoties mūsu komandai. Jaunais ziņu portāls sniegs operatīvu informāciju par karavīru un zemessargu ikdienas gaitām un dažādiem sabiedrību interesējošiem notikumiem Latvijā un ārvalstīs,” par jauno portālu atzinīgi izsakās Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. “Jaunais ziņu portāls mūsdienīgā veidā bruņotos spēkus tuvinās sabiedrībai.”

“Apstākļos, kad arvien vairāk pētnieku atzīst, ka dzīvojam “postpatiesības laikmetā”, arvien redzamākas kļūst dažādas melu un propagandas kampaņas, kuru mērķis ir iedragāt sabiedrības morāli un ticību tādām vērtībām kā brīvība, demokrātija un pašu valsts nepieciešamība. Mūsu portāla galvenais mērķis ir sniegt Latvijas sabiedrībai uzticamu, pārbaudītu un objektīvu informāciju par drošības un aizsardzības jautājumiem. Izglītot lasītāju, lai viņš spētu atpazīt draudus, spētu “vēsu galvu” domāt pat krīzes situācijās, kā arī gūtu zināšanas, kā pasargāt sevi un savus tuviniekus,” stāsta portāla galvenais redaktors Kārlis Roķis.

Jau ziņots, ka portāla “Sargs.lv” atklāšanas pasākums šodien norisinājās Esplanādes parkā. Pasākuma muzikālo noformējumu nodrošināja Zemessardzes orķestris diriģenta kapteiņa Anda Kareļa vadībā. Tāpat pasākuma apmeklētājiem bija iespēja aplūkot jaunatklāto portālu, iepazīties ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes tehniku un ekipējumu, piedalīties dažādās aktivitātēs, kā arī uzzināt vairāk par dienestu bruņotajos spēkos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI