DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas un Vācijas skatu atainojums jaunā gleznu un fotogrāfiju izstādē “Dauderos”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

9.novembrī plkst. 15.00 Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Dauderu nodaļā (Zāģeru ielā 7, Rīgā) tiks atklāta izstāde “Latvija–Vācija: tikšanās vieta “Dauderi””. Tās apakšnosaukumā “Dabas ainavas un pilsētvide: Latvija – gleznās, Vācija – fotogrāfijās” raksturota izstādītajos darbos kopīgā vides izjūta.

Latvijas mākslinieku gleznas vieno Latvijas dabas ainavu, daudzveidīgo dabas skatu un pilsētvides motīvi. Izstādē aplūkojamas mākslinieku Vasilija Hvatova, Annas Peipiņas, Daila Rožlapas, Filipa Šalajeva, Pētera Ovčenkova, Valda Kalnrozes, Mihaila Ivanova un V. Apsīša darbi. To daudzveidīgums izriet no viņu pašu pieredzes un dzīvesstāstiem. Daudzi no minētajiem māksliniekiem dažādu iemeslu dēļ savulaik devušies prom no dzimtās puses, tomēr saglabājuši  saikni ar to.

Tāpat arī latviešu kultūras mecenāts un kolekcionārs Gaidis Graudiņš sava mūža lielāko daļu vadījis Vācijā, aktīvi turpinot uzturēt saikni ar dzimteni. Šī izstāde ir veltījums viņa būtiskajam ieguldījumam latviešu kultūras saglabāšanā. 

Savukārt fotogrāfiju autore ir reportāžu fotogrāfe un fotomāksliniece Jūlija Jermakova, kura pašlaik aktīvi strādā Vācijā. Viņas fotoreportāža veidota kā 40 fotogrāfiju kolāža, kurā redzamas Ziemeļvācijas dabas ainavas un urbānās vides skati.  

Izstādi piedāvā Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācija. Atklāšanas pasākumā ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies Rīgas vācu kultūras biedrības ansamblis “Morgenrot”.

Izstāde būs skatāma līdz š.g. 15. decembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI