DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrija izsludina konkursu pētījumam par ostu pārvaldības modeļiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrija (SM) izsludinājusi iepirkumu “Pētījums par pārvaldības modeli Latvijas lielajās ostās un tā nomaiņu uz kapitālsabiedrībām”. Tas ir viens no pasākumiem Valdības deklarācijas izpildei attiecībā uz ostu jomas regulējumu.

Pieteikumu dalībai konkursā var iesniegt tikai elektroniski EIS e-konkursu apakšsistēmā līdz 2019. gada 25. novembra plkst.15:00.

Iepirkuma “Pētījums par pārvaldības modeli Latvijas lielajās ostās un tā nomaiņu uz kapitālsabiedrībām” dokumentācija pieejama šeit: https://pvs.iub.gov.lv/show/596316

Pasūtītāja kontaktpersona: Satiksmes ministrija, Roberts Noviks, Tranzīta politikas departamenta vecākais referents, tālr. 67028351, e-pasts: roberts.noviks@sam.gov.lv

Valdības deklarācijā ir paredzēts lielo ostu darbībā piemērot OECD valsts kapitālsabiedrību pārvaldības principus un palielināt valsts ietekmi lēmumu pieņemšanā, kā arī nodrošināt efektīvāku resursu izmantošanu. Tāpat paredzēts izvērtēt un reformēt lielo ostu pārvaldības modeli, kā prioritāro risinājumu paredzot to pārveidošanu par kapitālsabiedrībām.

SM sagaida, ka pētījuma veicēji apkopos un analizēs citu valstu pieredzi ostu pārvaldībā, salīdzinās to ar Latvijas ostu pārvaldības sistēmu, izvērtēs priekšrocības un trūkumus, izstrādās rekomendācijas attiecībā uz ostu pārvaldības modeļa maiņu pārveidojot tās par kapitālsabiedrībām.

Saņemot pētījuma rezultātus, secinājumus, argumentus un priekšlikumus varēs pieņemt izsvērtus lēmumus par izmaiņām, kādas būtu nepieciešamas Latvijas ostu pārvaldības pilnveidošanai.

Līdz šim Valdības deklarācijas izpildei jau veiktas vairākas izmaiņas: nomainīti Ministru kabineta (MK) deleģētie valdes locekļi visās trīs lielajās ostās Rīgā, Ventspilī un Liepājā. Tāpat veiktas izmaiņas MK noteikumos attiecībā uz ostu valdes locekļu atlīdzību, tā ir samazināta un pielīdzināta valsts kapitālsabiedrību padomes locekļu atlīdzībai.

Ir sagatavoti un pašlaik saskaņošanas procesā ir grozījumi visu trīs lielo ostu pārvalžu nolikumos, kur iestrādātas vairākas normas atbilstoši OECD rekomendācijām, kas uzlabos caurskatāmību lēmumu pieņemšanā ostās un informācijas pieejamību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI