DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

KNAB notiks starptautiska apaļā galda diskusija

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Š.g. 24.oktobrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā notiks otrā starptautiskā apaļā galda diskusija, kuras ietvaros augsta līmeņa eksperti no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un citām valstīm dalīsies pieredzē, tostarp labo praksi un izaicinājumiem, par elektroniskās datu ievades sistēmas (e-sistēmas) nozīmi partiju finanšu darbības pārredzamības nodrošināšanā, kā arī caurspīdības un atklātības veicināšanā.

Turpinot pagājušogad Viļņā uzsākto apaļā galda diskusiju ciklu, īstenojot starpvalstu sadarbību un pieredzes apmaiņu, šo diskusiju ar savu klātbūtni pagodinās Lietuvas Centrālās vēlēšanu komisijas, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (OSCE) Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroja (ODIHR), Starptautiskā vēlēšanu sistēmu fonda (IFES), Zviedrijas Juridisko, finanšu un administratīvo pakalpojumu aģentūras un Ukrainas pilsoniskās kustības “Chesno” pārstāvji, kā arī citi ārvalstu un Latvijas eksperti.

Latvijā pēdējo gadu laikā ir paveiktas daudzas būtiskas izmaiņas, lai mazinātu partiju atkarību no ziedotājiem, veicinātu atklātas, likumīgas un godprātīgas priekšvēlēšanu kampaņas, kā arī atvieglotu un paātrinātu partiju dokumentu un atskaišu iesniegšanu KNAB. Viens no būtiskākajiem soļiem ir partiju finanšu datu bāzes modernizācija, proti, e-sistēmas ieviešana. Partiju finanšu datu bāze darbojas kopš 2002.gada, līdz ar to e-sistēmas ieviešana 2019.gadā ir nozīmīgs solis partiju finanšu sistēmas sakārtošanā, lai tā atbilstu demokrātijas, atklātības un caurspīdības principiem, kā arī jaunākajām tehnoloģijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI