DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ēku Lāčplēša ielā 123 B, 3. liters atzīst par dzīvošanai bīstamu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 14. oktobrī, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs bija sasaucis operatīvo sanāksmi pie četrstāvu ēkas Lāčplēša ielā 123 B, 3. liters, kurai sestdienas vakarā iebruka ceturtā stāva griesti un tika evakuēti iedzīvotāji. Tajā piedalījās arī visi pilsētas atbildīgie dienesti - Rīgas pilsētas būvvaldes, Rīgas domes Īpašuma departamenta, Sociālā dienesta un citu pašvaldības institūciju pārstāvji.

Galvenais jautājums bija par to, kāda būs turpmākā rīcība no ēkas īpašnieku puses. Tā kā ēka ir privātīpašums, pašvaldībai nebija nekādas informācijas par ēkas tehnisko stāvokli. Tāpat tādas neesot arī ēkas īpašniekam, kurš ēku ir iegādājies tikai šajā vasarā. Oļegs Burovs pēc īpašnieku pārstāvja paziņojuma, ka būvinženieris ēku plāno apsekot tikai 15. oktobra rītā, pieņēma lēmumu kopā ar RD Īpašuma departamenta būvinženieri Leonardu Dubkeviču doties apskatīt ēku. Pēc ēkas visu četru stāvu aplūkošanas tika secināts, ka ēka šobrīd, pirms nav izvākti nokritušie būvgruži un veikti stiprināšanas darbi, ir dzīvošanai bīstama. Viskritiskākais ir ceturtais stāvs, kā arī ēkas otrā stāva labā puse. Ēkā uzturēties ir bīstami, jo nav zināms, kad iebruks nākamā kārta. Ēkā ir redzamas plaisas, tāpēc iespējama arī tās tālāka nobrukšana.

Tika nolemts, ka no mazāk bīstamajiem ēkas stāviem iedzīvotāji pa vienam, ugunsdzēsēju pavadībā, varēs ieiet savos dzīvokļos, lai savāktu nepieciešamākās mantas – dokumentus, naudu, zāles, drēbes utml., kā arī iznestu tur palikušos dzīvniekus.

Ēkas īpašniekam ir uzdots veikt tehnisko apsekošanu. Viņam jāiesniedz Rīgas pilsētas būvvaldei detalizēts ēkas tehniskais apsekojums, pamatojoties uz to Būvvalde pieņems lēmumu par nama turpmāko ekspluatāciju.

Rīgas Sociālā dienesta Latgales rajona teritoriālajā centrā „Krasts” šodien vērušies seši mājas iedzīvotāji, kuriem izsniegtas izziņas, lai varētu saņemt pārtikas pakas (no Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām). Tāpat Rīgas Sociālais dienests ir gatavs izskatīt mājas iedzīvotāju iesniegumus, lai piešķirtu vienreizēju pabalstu krīzes situācijā pamatvajadzību nodrošināšana, izskatot katru gadījumu individuāli. Pagaidām ar šādu iesniegumu neviens iedzīvotājs nav vērsies.

Kā jau ziņots, 12. oktobra vakarā četrstāvu dzīvojamajai mājai Lāčplēša ielā 123 B, 3. liters iebruka ceturtā stāva griesti apmēram 30 kvadrātmetru platībā, tāpēc no ēkas tika evakuēti visi cilvēki. Deviņus nama iedzīvotājus pašvaldība uz laiku izmitināja hostelī, bet pārējie no šāda piedāvājuma atteicās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI