DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditēta Latvijas nerezidējošā vēstniece Albānijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 7. oktobrī Tirānā Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Solvita Āboltiņa iesniedza akreditācijas vēstuli Albānijas prezidentam Iliram Metam (Ilir Meta).

Sarunā vēstniece izteica līdzjūtību un apliecināja Latvijas solidaritāti saistībā ar šā gada 21. septembrī notikušo zemestrīci un plūdiem Albānijā, un informēja par Latvijas valdības lēmumu sniegt palīdzību Albānijai.

Abas puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Albānijas politisko dialogu, vizīšu apmaiņu un pauda vēlmi turpināt sadarbību dažādās jomās, tostarp ekonomikā, tūrismā un izglītībā. Prezidents I. Meta izrādīja interesi tiešā reisa izveidošanā starp Rīgu un Tirānu.

S. Āboltiņa pateicās par Albānijas ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā, piedaloties NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā.

Vēstniece uzsvēra, ka Latvija piekrīt Eiropas Komisijas pozitīvajam vērtējumam par Albānijas paveikto reformu īstenošanā un atbalsta ES iestāšanās sarunu sākšanu ar Albāniju. Latvija ir atvērta piedāvāt ekspertīzi un eirointegrācijas pieredzi, kā arī iedrošina turpināt iesākto reformu procesu.

Akreditācijas vizītes laikā S. Āboltiņa tikās ar Eiropas un ārlietu ministra vietnieku Etjenu Džafaju (Etjen Xhafaj), kurš 2018. gadā vizītē apmeklēja Latviju. Tika pārrunātas iespējas turpināt attīstīt divpusējo sadarbību dažādās jomās.

Latvijas vēstniece Albānijā Solvita Āboltiņa rezidē Romā, Itālijā.

Informācijai

Latvija un Albānija viena otru atzina 1928. gada 16. februārī. Albānija no jauna atzina Latvijas neatkarību 1991. gada 28. augustā. Diplomātiskās attiecības atjaunotas 1992. gada 29. aprīlī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI