DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

Paraksta sadarbības memorandu godīgai komercpraksei biļešu tirdzniecības jomā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 2. oktobrī Latvijas Pasākumu foruma 4. rudens sesijas laikā Sadarbības memorandu par godīgu komercpraksi pasākumu rīkošanas un biļešu tirdzniecības jomā  parakstīja jauni 12 dalībnieki: “Pasākumu ekspo 2019” saimnieki SIA “Hanzas perons”, Liepājas Olimpiskais centrs, vairāki pasākumu tehniskā nodrošinājuma uzņēmumi - SIA “Bruno Pro”, SIA “3S”, SIA “Tent For Event Baltic” un “Behind the Doors”, kā arī pasākumu producenti - SIA “L Tips Agency”, SIA “Bumbieris Music”, banketu servisa sniedzēji Cantus Group, biedrība “World in the Pocket”, pasākumu vadītājs Māris Krastiņš un pianists-komponists Genādijs Griņko.

Vienlaikus SIA “Hanzas perons” vadītāja Ieva Irbina apliecināja, ka arī topošā Latvijas Pasākumu norises vietu asociācija, kas apvienos lielākās pasākumu norises vietas Latvijā, pievienosies Sadarbības memorandam pēc asociācijas izveides pabeigšanas.

Latvijas Pasākumu foruma 4. rudens sesijā” Ekonomikas ministrija informēja nozares dalībniekus par Sadarbības memoranda būtību, komersantiem sniegtajām priekšrocībām un iespējām tam pievienoties. Aicinām arī citus nozares dalībniekus pievienoties Sadarbības memorandam, nosūtot vēstuli PTAC.

Kā zināms, šā gada 8. augustā Ekonomikas ministrija, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), Latvijas Pasākumu producentu asociācija, SIA “Untitled”, SIA “L Tips”, SIA “Arēna Rīga”, kā arī lielākie biļešu tirgotāji Latvijā SIA “Biļešu serviss”, SIA “BEZRINDAS.LV” un SIA “Ekase” parakstīja Sadarbības memorandu par godīgu komercpraksi pasākumu organizēšanas un biļešu tirdzniecības jomā. Savukārt šā gada 28. augustā memorandu vēl parakstīja SIA “Rīgas nami”, kas nodrošina pasākumus trīs pasākumu centros – pasākumu centrā “Rīgas Kongresu nams”, kinoteātrī “Splendid Palace” un pasākumu centrā “Melngalvju nams”.

Sadarbības memorands paredz, ka PTAC  sniegs informāciju nozares dalībniekiem par konstatēto negodīgo komercpraksi, un sadarbībā ar biļešu pārdevējiem izstrādās kritērijus pasākumu organizatoru izvērtēšanai.

Nozares dalībnieki, saskaņā ar Memorandu, informēs PTAC un sniegs attiecīgus pierādījumus, ja to rīcībā nonāks informācija par iespējamu negodīgu komercpraksi, kā arī atturēsies no turpmāku darījumu veikšanas ar uzņēmēju, par kuru ir saņemta informācija no PTAC, ka šis uzņēmējs īsteno negodīgu komercpraksi. Tāpat nozares uzņēmumi, konsultējoties ar PTAC, apņēmušies izstrādāt labas prakses kodeksu.

Savukārt biļešu pārdevēji apņēmušies sniegt PTAC informāciju par līgumiem, pārdoto pasākuma biļešu summu, patērētājiem atmaksāto summu, pasākumu organizatora rīcībā nodoto summu un citu informāciju, kā arī, slēdzot darījumus ar pasākumu organizatoriem, nodrošināt atbilstošu profesionālo rūpību, t.sk., prasot pietiekošu nodrošinājumu.

 

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI