DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas domē sumina galvaspilsētas sportistus – basketbolisti un džudistus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 25. septembrī, Rīgas domes sēdē tika sumināti galvaspilsētas sportisti par Rīgas atpazīstamības veicināšanu starptautiskā sporta arēnā, kā arī par izciliem sasniegumiem Eiropas kausa 3x3 sacensībās basketbolā un Eiropas junioru čempionātā džudo. Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs kopā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāju Eiženiju Aldermani sportistiem pasniedza Atzinības rakstus.

Atzinības rakstu par 3. vietu Eiropas kausā 3x3 basketbolā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu saņēma basketboliste Baiba Eglīte. Sportiste ar basketbolu sāka nodarboties Sporta skolā “Rīdzenes”, karjeru turpināja Latvijas jaunatnes izlasē, iegūstot bronzas medaļu Eiropas čempionātā U20 vecuma grupā. Baiba basketbolu turpināja spēlēt “Rīgas TTT” meistarkomandā un arī Latvijas izlasē. Basketboliste klasisko spēli nomainīja ar 3x3 basketbolu, iekļuva Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlasē, kas septembra sākumā Ungārijā kļuva par Eiropas kausa bronzas medaļniecēm, apliecinot, ka komandas mērķis nākamgad ir piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Rīgas domes vadības pasniegtu Atzinības rakstu saņēma džudists Emīls Gerkens par 3. vietu Eiropas junioru čempionātā džudo un par Rīgas atpazīstamības veicināšanu. Cīkstonis jau trīs gadu laikā ir iekļuvis pasaules TOP 10 un Eiropas TOP 5 džudo reitinga labāko sportistu vidū savā vecuma grupā. Sportists pārstāv Rīgas džudo klubu “Kyodai”, un šogad uzvarējis jau divās Eiropas kausa sacensībās džudo.

Sumināts tika arī džudists Aleksejs Zarudņevs par 3. vietu Eiropas junioru čempionātā džudo un Rīgas atpazīstamības veicināšanu. Sportists pagājušajā gadā pabeidza 12.klasi un gadu trenējās, uzstādot mērķi - veiksmīgi nostartēt Eiropas džudo čempionātā junioriem. Treniņu process vainagojās panākumiem, un jau Eiropas kausa sacensībās džudo Pozņanā Aleksejs izcīnīja zelta medaļu. Sportists pārstāv Rīgas džudo klubu “Lido”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI