DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

“Baltija+ grupa” aicina Francijas prezidentu uz sarunu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) līdzīgi domājošās delegācijas (“Baltija+ grupa”) kopīgā vēstulē aicina Francijas kā Eiropas Padomes prezidējošās valsts prezidentu Emanuelu Makronu (Emmanuel Macron) uz tikšanos, lai pārrunātu turpmāko rīcību pēc Krievijas balsstiesību atjaunošanas EPPA, informē Saeimas priekšsēdētājas biedre, EPPA Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere.

Vēstuli parakstījuši “Baltija+ grupa” dalībnieki – EPPA delegāti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Gruzijas, Polijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Dānijas un Ukrainas.

“Baltija+ grupa” dalībnieki kopīgo vēstuli ir nosūtījuši arī Eiropas Padomes Ministru komitejas priekšsēdētājai Amēlijai de Montšalēnai (Amélie de Montchalin), EPPA prezidentei Liliānai Morī-Paskjē (Liliane Maury Pasquier) un Eiropas Padomes ģenerālsekretārei Marijai Peičinovičai-Buiričai (Marija Pejčinović Burić).

Vēstulē uzsvērta nepieciešamība atjaunot uzticamību EPPA un Eiropas Padomei, kā arī kopīgs pienākums cieši sekot līdzi un pārliecināties, vai Krievija ievēro starptautiskās tiesības, Eiropas Padomes saistības un attiecīgās EPPA rezolūcijas.

Tāpat vēstulē atgādināts, ka, neskatoties uz balsstiesību atjaunošanu EPPA, Krievija joprojām turpina neievērot tai saistošās EPPA rezolūcijas. Tāpat uzsvērts, ka situācija saistībā ar cilvēktiesībām un tiesiskumu Krievijā ir vēl vairāk pasliktinājusies.

Balsstiesības Krievijas delegācijai savulaik tika apturētas, reaģējot uz Krievijas nelikumīgi īstenoto Krimas aneksiju un nelikumīgo karadarbību Austrumukrainā 2014.gadā. Šī gada jūnijā, parakstot kopīgu paziņojumu, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Gruzijas, Ukrainas, Polijas un Slovākijas parlamentārieši stingri iestājās pret EPPA lēmumu atjaunot Krievijas delegācijas balsstiesības šajā organizācijā.

EPPA kārtējā sesija norisināsies no 30.septembra līdz 4.oktobrim Strasbūrā, un tajā līdz ar delegācijas vadītāju I.Lībiņu-Egneri piedalīsies arī vadītājas vietnieks Artuss Kaimiņš, kā arī deputāti Boriss Cilevičs, Marija Golubeva, Linda Ozola un Dana Reizniece-Ozola. 

EPPA ir Eiropas Padomes statūtorganizācija, kuras uzmanības lokā ir cilvēktiesību, daudzviedokļu demokrātijas un tiesiskas valsts aizstāvēšana, Eiropas kultūras identitātes un daudzveidības izpratnes un attīstības veicināšana un aktuālu Eiropas sabiedrības jautājumu risināšana, kā arī demokrātiskās stabilitātes stiprināšana Eiropā, atbalstot politiskās, likumdošanas un konstitucionālās reformas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI