DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Cēsu ekspresis tiks pagarināts, bet Liepājas virzienā tiks norīkoti vēl divi vilcieni nedēļā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “Pasažieru vilciens” izskatīšanai Sabiedriskā transporta padomes sēdē ir virzījusi vairākus priekšlikumus izmaiņām vilcienu grafikā, lai uzlabotu vilcienu pasažieru ērtības un iespēju biežāk izmantot vilcienu satiksmi. Šodien padome pieņēma lēmums par Cēsu ekspreša pagarināšanu līdz Valmierai un papildu vilcienu norīkošanu Liepājas virzienā.

Sākot no š.g. decembra, tiks pagarināts vilciena ekspresreisa Rīga-Cēsis un Cēsis-Rīga maršruts līdz Valmierai, pa ceļam paredzot vilciena apstāšanos arī pieturvietā Lode. Vilciena atiešanas laiks no Cēsīm darbdienu rītos un pienākšanas laiks Cēsīs vakaros paliks līdzšinējais.

Tika apstiprināts arī priekšlikums papildināt vilcienu kustības sarakstu ar vairākiem vilcienu reisiem, tai skaitā maršrutā Liepāja-Rīga norīkot vilcienu sestdienās un maršrutā Rīga-Liepāja norīkot vilcienu svētdienās. Šāda iespēja tika rasta, ņemot vērā infrastruktūras lietošanas maksas samazināšanos, tādēļ virkne līdzšinējo vilcienu tehnisko reisu tiks iekļauta pasažieru pārvadājumu tīklā. Jauni vilcienu reisi tiks norīkoti arī maršrutos Rīga-Krustpils, Rīga-Skulte, Rīga-Aizkraukle, Rīga-Lugaži u.c. Par konkrētiem vilcienu atiešanas laikiem pasažieri uzzinās, stājoties spēkā jaunajam vilcienu kustības sarakstam.

AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis: Jauni vilcienu reisi Liepājas virzienā, ekspersreisa pagarināšana līdz Valmierai un citi jauninājumi tiek ieviesti, domājot par dzelzceļa transporta attīstību un iedzīvotāju ērtāku pārvietošanos. Arī turpmāk strādāsim pie risinājumiem, kas palīdzēs realizēt mūsu pasažieru vajadzības un sniegs viņiem iespēju vēl biežāk un ērtāk izmantot vilcienu satiksmi”.

Vienlaikus, turpinot iesākto procesu vilcienu reisu ātruma palielināšanai, šodien ir apstiprināti vairāki priekšlikumi par pieturām, kurās samazināt vilcienu apstāšanos, lai saīsinātu pasažieru ceļā pavadīto laiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI