DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

ASV vēstniecība Rīgā atklās Gordona Sandera fotoizstādi “My America 2”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

"Soho meitene".

FOTO: Gordons Sanders

Ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu no 26. septembra līdz 27. oktobrim Rīgā, VEF Kultūras pils vestibilā, izstāžu zālē un balkona zonā būs apskatāma ievērojama amerikāņu fotogrāfa un rakstnieka Gordona F. Sandera retrospektīva fotoizstāde “My America 2”, kas atspoguļo Amerikas kultūru un ikdienas dzīvi. Tā būs apskatāma bez maksas. Izstādes atklāšanā piedalīsies ASV vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis Pols Polītiss.

Izstādē ir iekļautas vairāk nekā sešdesmit fotogrāfijas, kas atspoguļo G. Sandera personīgo redzējumu par Ameriku, sākot ar viņa dzimto pilsētu Ņujorku, Kornela universitāti, kur viņš mācījās, un līdz pat Kalifornijai un Nevadai, kur viņš strādāja ASV Nacionālo parku dienestā savas fotogrāfa karjeras sākumā. 

Savas darbības laikā G. Sanders ir veidojis desmitiem izstāžu ASV, Apvienotajā Karalistē un Somijā. Viena no tām - izstāde “My America”, kas ir “My America 2” ekspozīcijas priekšgājēja, 1998. gadā bija apskatāma prestižajā Helsinku Pilsētas mākslas muzejā. Rīgā redzamā izstāde “My America 2” ir apjomīgāka, tajā bez darbiem no sākotnējās kolekcijas ir iekļauti arī attēli no G. Sandera nesenā ceļojuma uz Nevadu un Kaliforniju, kas simboliski iezīmē 50 gadus kopš viņš sāka savu fotogrāfa karjeru.

Laikā, kad G. Sanders strādāja kā fotožurnālists, viņa darbi tika publicēti tādos izdevumos kā The “New York Times”, “Financial Times” un citur. Pašlaik G. Sanders strādā pie ilustrēta memuāra, kas būs veltīts viņa pieredzei Latvijā, kur viņš dzīvo kopš 2017. gada.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI