DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ASV Speciālo operāciju pavēlniecības komandieris apmeklē Latviju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

ASV Speciālo operāciju pavēlniecības komandieris ģenerālis Ričards D. Klārks veicot vairākas reģionālās vizītes Eiropā, no 28. līdz 29. jūnijam apmeklēja Latviju.

Ģenerālis Klārks tikās ar ASV vēstniecības Latvijā vadību, Latvijas aizsardzības ministru un Nacionālo bruņoto spēku komandieri. Ģenerālis Klārks apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku Speciālo operāciju pavēlniecību un tikās ar Latvijas un ASV speciālo operāciju dienesta dalībniekiem, lai apspriestu kā ASV un Latvija var risināt savstarpējās drošības problēmas un uzlabot savietojamību.

“Es vēlos pateikties Latvijas aizsardzības ministram Artim Pabrikam, Nacionālo bruņoto spēku komandierim ģenerālleitnantam Leonīdam Kalniņam un Nacionālo bruņoto spēku Speciālo operāciju pavēlniecībai par uzņemšanu un par viņu darbu vairāku gadu garumā,” sacīja ģenerālis Klārks. “Latvijas paveiktais darbs reģionālās drošības stiprināšanā un regulārās apmācības kopā ar ASV Speciālo operāciju spēkiem ir nenovērtējams. Viņi – ir spēcīgs NATO sabiedrotais, un mums ir daudz kopīgu drošības problēmu. Jo vairāk mēs strādāsim un trenēsimies kopā, jo efektīvāk mēs nodrošināsim drošu, brīvu un labklājīgu Eiropu,” piebilda ģenerālis Klārks.

Ģenerāļa Klārka vizīte uzsver ASV valdības apņemšanos sadarboties ar Latviju speciālo operāciju jomā. 2020. gada novembrī ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails un Latvijas militāro spēku vadība Rīgā atklāja jaunu speciālo operāciju bāzi, ļaujot ASV un Latvijas speciālo operāciju karaspēkam paplašināt darbību Baltijas reģionā. ASV projektā ieguldīja 3,7 miljonus ASV dolāru, izmantojot ASV Eiropas Atturēšanas iniciatīvas līdzfinansējumu – Pentagona programmu, kas finansē centienus novērst agresiju NATO austrumu pusē. Vēl viens projekts Latvijā, kas tuvojas noslēgumam, ir jaunbūve, kas ļaus palielin

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI