DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Cekulē notiks starptautiskās militārās mācības “Detonators 2019”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 16. līdz 29.septembrim, Cekulē, Stopiņu novadā notiks starptautiskās militārās mācības “Detonators 2019”, kuru laikā veiks bijušo munīcijas noliktavu teritorijas Cekulē attīrīšanu no sprādzienbīstamiem priekšmetiem.

Mācību galvenais mērķis ir zemes virskārtas attīrīšana no sprādzienbīstamiem priekšmetiem, kā arī veicināt savstarpējo sadarbību nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas taktikā un procedūrās.

Mācības organizē Zemessardzes 54.Inženiertehniskais bataljons un tajās piedalīsies vairāk nekā 70 karavīru no Albānijas, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Portugāles, Vācijas un Zviedrijas bruņotajiem spēkiem.

Cekules munīciju noliktava tika izmantota militārām vajadzībām laikā no 1920. līdz 1995.gadam. Liels skaits munīcijas vienību tika izmētāts apkārtnē Otrā Pasaules kara laikā, kad PSRS armijas partizāni uzspridzināja šīs noliktavas. Šobrīd 240 hektāru lielā teritorija joprojām ir viens no lielākajiem ar nesprāgušo munīciju piesārņotajiem objektiem Latvijā.

Kopš 1994.gada notiek teritorijas virsmas attīrīšana no nesprāgušās munīcijas un ik gadu nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti atrod un neitralizē vairākus simtus sprādzienbīstamu priekšmetu.

Iedzīvotāju ievērībai!

Aicinām iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un drošības apsvērumu dēļ neapmeklēt bijušo munīcijas noliktavu teritoriju Cekulē. Jautājumu gadījumā lūdzam zvanīt Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona dežurantam pa tālr. 29278904.

Atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus, tos neaiztikt, nemēģināt izjaukt, lai izpētītu un nepārvietot. Vieta, kurā priekšmeti atrasti, iespēju robežās jānožogo un jāiezīmē. Par atradumu jāziņo tuvākajā Valsts policijas nodaļā (tālruņa numurs 110), vai zvanot uz tālruņa numuru 112 un jāsniedz atrastā priekšmeta īss raksturojums,  un jārīkojas saskaņā ar saņemtajām instrukcijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI