DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā notiks NATO vingrinājums „Steadfast Pinnacle 2019”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

16. septembrī, Rīgā, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā  sāksies NATO vingrinājums „Steadfast Pinnacle 2019”, kurā piedalīsies 18 augstākie virsnieki no NATO dalībvalstīm, kā arī partnervalsts Somijas.

Vingrinājuma „Steadfast Pinnacle 2019” mērķis ir augstākā līmeņa komandieru apmācība operacionālās plānošanas jomā, un tas norisināsies līdz 20. septembrim.

Jau ziņots, ka no 9. līdz 13. septembrim Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā notika mācības „Steadfast Pyramid 2019”, kas bija Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā un Sabiedroto spēku augstākās Transformācijas virspavēlniecības rīkotā vingrinājuma pirmā daļa. Tajā piedalījās vecākie un augstākie virsnieki, lai pilnveidotu štāba darba plānošanas prasmes.

Mācību „Steadfast Pyramid 2019” un „Steadfast Pinnacle 2019” mērķis ir pilnveidot vecākā un augstākā līmeņa virsnieku un komandieru spējas plānot un vadīt apvienotās operācijas. Vingrinājumu pamatā ir Visaptverošo operāciju plānošanas direktīva (Comprehensive Operations Planning Directive), kas ir viens no galvenajiem alianses apvienoto operāciju plānošanas dokumentiem.

Mācību laikā tiek izspēlēts šā brīža drošības situācijai pietuvināts vingrinājuma scenārijs, kas ietver kolektīvās aizsardzības operācijas kontekstā ar politiskajiem un hibrīdkara riskiem.

Vingrinājumā „Steadfast Pyramid 2019” Latviju pārstāvēja Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku komandieris flotiles admirālis Ingus Vizulis. Vingrinājumā „Steadfast Pinnacle 2019” piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos brigādes ģenerālis Georgs Kerlins.

Vingrinājumus vada NATO Apvienoto spēku mācību centra eksperti, kuri ieradušies Rīgā, lai komandiera ģenerālmajora Adama Joka (Adam Joks) vadībā sniegtu atbalstu mācību norisē. NATO Apvienoto spēku mācību centrs atrodas Bidgoščā, Polijā.

Vingrinājumi “Steadfast Pyramid” un “Steadfast Pinnacle” Latvijā tiek rīkoti kopš 2011. gada. Mācību laikā Latvija attīsta uzņemošās valsts atbalsta spējas un uzlabo prasmes sadarboties ar citām NATO dalībvalstīm un stratēģiskajiem reģionālajiem partneriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI