DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

VVD kopīgi ar Valsts policiju aizturē trīs zemūdens medniekus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 31.augustā ap plkst.4.00 no rīta Valsts vides dienesta (VVD) Liepājas reģionālās vides pārvaldes (RVP) inspektors kopā ar  Valsts policijas Ceļu policijas patruļu pie Ventas, netālu no Riežupes alām aizturēja trīs zemūdens medniekus.

 Valsts policijas Ceļu policijas patruļa bija novērojusi un aizturējusi aizdomīgu autotransportu. Kopīgi veiktās pārbaudes laikā, auto īpašniekam lūdza atvērt bagāžas nodalījumu, kur atradās zemūdens medību aprīkojums – trīs komplekti un arī iegūtais loms - 35 dažādu sugu zivis (3 sami, 1 zandarts, 7 līdakas, 3 taimiņi, 1 meža vimba, 12 sapali, 1 līnis un brekši).

Ventā zemūdens medības ir aizliegtas, līdz ar to par nodarīto kaitējumu tiek aprēķināts pieckārtīgs sods.  Vides inspektora aprēķinātā kopējā summa -  aptuveni 6185 eiro. Ir ierosināta krimināllieta, transporta līdzeklis un viss ekipējums konfiscēts.

VVD vēlas pateikties vietējai CSDD patruļai, kas rīkojās profesionāli gan izvērtējot situāciju un pievēršot uzmanību pazīmēm, kas liecina par iespējamu nelikumīgu zveju, gan operatīvi rīkojoties un iesaistot vides inspektoru.

Aizturētie ir Rīgas un Ogres iedzīvotāji. Tiek pieļauts, ka šie zemūdens mednieki ir darbojušies arī citur pie Ventas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI