DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks piedalīsies ES aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē Helsinkos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 28. līdz 29. augustam Helsinkos, Somijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē, lai pārrunātu aktuālos aizsardzības un drošības politikas jautājumus.

Sanāksmes laikā aizsardzības ministri kopā ar ES Augstās pārstāves ārlietās un drošības politikas jautājumos un Eiropas Komisijas viceprezidentes Federikas Mogerīni iniciētā “Globālā tehnoloģiju paneļa” (Global Tech Panel) ekspertiem diskutēs par mākslīgā intelekta un citu jaunāko tehnoloģiju ietekmi uz valstu drošību un aizsardzību.

Tāpat sanāksmes darba kārtībā aizsardzības ministriem plānots apspriest klimata pārmaiņu ietekmi uz valstu aizsardzību, kā arī hibrīdkara apdraudējumu pārvarēšanas mācību secinājumus.

Ņemot vērā mūsdienu drošības apdraudējumu pieaugumu un diskusijas par Eiropas nākotni, kā arī breksita un ES Globālajā stratēģijā minēto ģeopolitisko izaicinājumu ietekmi, šobrīd notiek strauja un mērķtiecīga virzība uz ciešāku ES sadarbību drošībā un aizsardzībā. Arī transatlantiskie partneri izcēluši nepieciešamību Eiropai vairāk uzņemties atbildību par savu drošību un atvēlēt vairāk resursus aizsardzībai.

ES aizsardzības ministru tikšanās notiek četras reizes gadā - divas formālā un divas neformālā līmenī. Neformālās sanāksmes rīko Eiropas Savienības Padomē prezidējošā valsts, kas no šī gada 1. jūlija līdz 31. decembrim ir Somija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI