DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tiesās divas personas par kukuļdošanu Valsts policijas amatpersonai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības sauktas divas personas par kukuļa piedāvāšanu, došanu, un kukuļdošanas atbalstīšanu Valsts policijas amatpersonai.

Saskaņā ar apsūdzību viens apsūdzētais 2018. gada jūlijā sazinājās ar  pazīstamu Valsts policijas amatpersonu, un izteica piedāvājumu, lai viņa, izmantojot  savu dienesta stāvokli,  iedotu savā lietvedībā esoša kriminālprocesa materiālus, lai apsūdzētais ar tiem varētu iepazīties citas personas interesēs. Par minētās darbības veikšanu apsūdzētais Valsts policijas  amatpersonai piedāvāja kukuli 5000 EUR apmērā.

Pēc tam,  2018.gada oktobrī, apsūdzētais sazinājās ar jau minēto Valsts policijas amatpersonu un lūdza viņu, izmantojot savu dienesta stāvokli, veikt citā viņas lietvedībā esošajā kriminālprocesā konkrētas izmeklēšanas darbības citas personas  interesēs, piedāvājot par šo darbību veikšanu materiālu atlīdzību. Savukārt otrs apsūdzētais veica darbības, ar kurām atbalstīja kukuļdošanu, t.i., nodeva konkrētas ziņas, kādas tieši izmeklēšanas darbības ir veicamas šajā kriminālprocesā kukuļdevēja interesēs. 2018.gada oktobrī Valsts policijas amatpersonai tika nodots kukulis 700 EUR apmērā, pēc kā apsūdzētās personas tika aizturētas.

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām viens apsūdzētais izdarīja divus noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti  Krimināllikuma 323.panta pirmajā daļā, bet otrs apsūdzētais vienu noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 323.panta pirmajā daļā un Krimināllikuma 20.panta ceturtajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai  Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.      

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI