DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Studenti izstrādās tehnoloģiskos risinājumus uzņēmumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 13. augustā – Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina fabrika aicina uzņēmumus iesaistīties inovācijas platformā «Demola Latvia» un saņemt studentu izstrādātus perspektīvus un inovatīvus risinājumus biznesa izaicinājumiem. Nepilnu divu gadu laikā studenti izstrādājuši risinājumus 39 uzņēmumu problēmām.

«Demola Latvia» ir sadarbības platforma studentiem, uzņēmumiem un universitātēm, dodot iespēju studentiem strādāt uz rezultātu orientētā reālā biznesa vidē, bet uzņēmumiem – bez augsta finansiāla riska ienest kompānijā jaunas kompetences un idejas. Līdzšinējā «Demola Latvia» darbība bijusi veiksmīga – licencēti 44% no starpdisciplināru un starptautisku studentu komandu izstrādātajiem risinājumiem. Atlīdzībā par paveikto darbu studentiem izmaksāti 25 tūkstoši eiro.

Šogad uzņēmumi aicināti piedāvā problēmsituācijas, kas sasaucas ar galveno tendenci – «gudrāki» produkti un pakalpojumi, kas apvieno jaunās tehnoloģijas un ekoloģiskāku pieeju ērtākai, efektīvākai, konkurētspējīgākai, ilgtspējīgākai un videi nekaitīgākai lietošanai. RTU Dizaina fabrika aicina uzņēmumus iesaistīties «Demolā», iegūstot inovatīvus un nākotnes tendencēm atbilstošus risinājumus, informāciju par klientu vēlmēm un vajadzībām, kā arī veidiem, kā piesaistīt un noturēt darbiniekus. Dalība «Demolā» uzņēmumiem arī palīdz veidot modernas un inovatīvas kompānijas tēlu.

No šī rudens «Demola Latvia» tiks īstenota jaunā kvalitātē. Tā būs daļa no ERAF līdzfinansētā projekta Nr. 1.1.1.3/18/A/001 «RTU inovāciju granti studentiem», kas vērsts uz studentu inovatīvās domāšanas un uzņēmējspēju attīstību. «Demola Latvia» RTU īstenos sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU).

Iepriekšējās trīs sezonās, kad RTU «Demolu» īstenoja sadarbībā ar LU un Latvijas Investīciju un attīstību aģentūru, platformā iesaistījās 32 Latvijas kompānijas un organizācijas, piemēram, «KPMG», «SEB banka», «Starptautiskā lidosta Rīga», «Lattelecom», «Latvijas Dzelzceļš», «Swedbank», «Amserv Motors», «Inbox.lv», «Tieto Latvia», «Omniva», «Bite», Paula Stradiņā Klīniskā universitātes slimnīca, Nodarbinātības valsts aģentūra. 17 risinājumus uzņēmumi licencēja. Jauniešu – nākotnes darbinieku, millenium paaudzes – skatījums uz problēmām ir galvenais ieguvums no dalības «Demolā», iepriekš atzinuši vairāku uzņēmumu pārstāvji. Kā vērtīgu un nākotnei noderīgu iespēju dalību «Demolā» vērtē arī studenti.

Plašāka informācija – ej.uz/DemolaLatvia.

Pieteikšanās – ej.uz/demolalatviauznemumiem  

Vairāk informācijas – facebook.com/Demola.Latvia/ un www.demola.net/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI