DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. augustā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rēzeknes svētku viesi: 5 vēstniecības, 6 delegācijas no 4 valstīm un jūrnieki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Viena no Rēzeknes pilsētas svētku tradīcijām ir sadraudzības partneru pilsētu oficiālo delegāciju, bet pēdējos gados arī vēstniecību, ar kurām Rēzeknei ir izveidojušās ciešākas attiecības, dalība pilsētas svētkos. Šogad Rēzeknes pilsētas svētkus apmeklēja piecu vēstniecību pārstāvji: Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ķīnas un Apvienoto Arābu Emirātu. Pilsētas – sadarbības partnerus pārstāvēja Vitebska (Baltkrievija), Dmitrova, Ostrova, Pleskava (Krievija), Utena (Lietuva) un Soroka (Moldova).

Polijas Republikas vēstniece Latvijā Monika Mihališina oficiālā vizītē Rēzeknē bija pirmo reizi. Vizītes laikā viņa tikās ar Rēzeknes pilsētas domes vadību un Rēzeknes SEZ pārvaldnieci Sandru Ežmali. Ļoti piesātināta bija tikšanās ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektori Ivetu Mietuli, jo akadēmijai jau ir izveidojusies diezgan aktīva sadarbība ar Poliju un gribētu cerēt, ka pēc vēstnieces vizītes radīsies jauni sadarbības projekti. Polijas Republikas vēstniece apmeklēja arī Latgales vēstniecību GORS, kur, apliecinot viņai cieņu, ekskursija norisinājās poļu valodā.

Arī Baltkrievijas Republikas vēstniekam Latvijā Vasilijam Markovičam vizīte uz Rēzekni vēstnieka amatā bija pirmā. Savulaik, 2000. gadu sākumā Vasilijs Markovičs bija Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsuls Daugavpilī, un viņam šajās dienās bija brīnišķīga iespēja salīdzināt šodienas Rēzekni ar to, kādu viņš to redzēja pirms 17 gadiem. Rēzeknē Baltkrievijas Republikas vēstnieks, tiekoties ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču, pasniedza medaļu par sadarbību un ieguldījumu baltkrievu kultūras saglabāšanā un attīstībā Latvijā Rēzeknes baltkrievu biedrības “Suzorje” priekšsēdētājai Ludmilai Stecai.

Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecības delegācijai Rēzeknes pilsētas svētkos bija sava misija. Par AAE ziedojumiem ARPC “Zeimuļs” tika iegādātas jaunas košas un mūsdienīgas mēbeles telpām, kur pulcējas pilsētas Jauniešu dome. 3. augustā tika organizēta šī atjaunotā kabineta atklāšana, kurā piedalījās arī delegācijas un vēstniecību pārstāvji.

Lai rēzeknieši varētu labāk iepazīt mūsu pilsētas – sadarbības partnerus, šogad pirmo reizi pēc Domes priekšsēdētāja iniciatīvas mūsu viesi varēja pastāstīt par savām pilsētām teltī Festivāla parkā. Bija patīkami redzēt, ka rēzeknieši un pilsētas viesi aktīvi interesējās par Vitebskas, Pleskavas un Dmitrovas tūrisma piedāvājumu. Nākamajā gadā šī tradīcija tiks turpināta. Blakus pilsētas viesu teltij bija izvietota arī Rēzeknes pilsētas domes telts, kurā ikviens varēja iepazīties ar Domes projektiem – gan īstenotajiem, gan tiem, kuru īstenošana plānota tuvākajā nākotnē. Paldies par interesi un jautājumiem, no kuriem lielākā daļa bija par Ziemeļu rajona parka rekonstrukcijas projektu.

Visas delegācijas un vēstniecību pārstāvji piedalījās svētku gājienā pilsētas ielās, kas, kā atzina mūsu viesi, ir spilgta svētku kulminācija. Jāpiebilst, ka gājienā piedalījās vēl vieni gaidīti viesi mūsu pilsētā – patruļkuģa “Rēzekne” komanda kopā ar kuģa krustmāti Inesi Pāvuli.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI