DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

“Jurista Vārda” dubultnumurs veltīts enerģētikas tematikai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā enerģētikas nozares būtisko un aizvien pieaugušo ietekmi sabiedrībā, šīs nedēļas “Jurista Vārda” laidiens ir speciāli veltīts enerģētikas sektora tiesībpolitikas aktualitātēm. Jaunākais - šodien, 23. jūlijā, iznākušais - “Jurista Vārda” laidiens apjoma ziņā ir sasniedzis maksimālo apmēru, un, tā kā tas ir dubultnumurs, nākamais žurnāls iznāks 6. augustā.

Numurs pieejams arī elektroniski: 2019. gada 23. jūlija “Jurista Vārds”
https://juristavards.lv/zurnals.php?laidiens_id=12213

Vairākās tematiskajās publikācijās apskatīti aktuālākie tiesībpolitikas jautājumi, kas saistīti ar enerģētikas nozares problemātiku un praksi. Speciālizdevuma viesredaktors Kārlis Piģēns, piesakot tēmu, akcentē, ka enerģētikas nozares nozīmi mūsdienu dinamiskajā, resursu patērējošajā sabiedrībā ir grūti pārvērtēt. Ikvienai valstij ir būtiski stiprināt tās enerģētisko neatkarību, lai garantētu saviem iedzīvotājiem kvalitatīvu un nepārtrauktu enerģijas pieejamību un nodrošinātu atbilstīgu labklājības un attīstības līmeni.

Pēdējā laikā saasinājušās diskusijas par elektroenerģijas ražošanai, izmantojot atjaunojamos energoresursus, obligātā iepirkuma ietvaros piešķirtā atbalsta ekonomisko pamatojumu un samērīgumu attiecībā pret elektroenerģijas lietotājiem uzlikto slogu segt šāda iepirkuma izmaksas. Raksta “Ilgstošākais tiesas process Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas darbības laikā” mērķis ir sniegt ieskatu lietas faktiskajos un tiesiskajos apstākļos, secinājumos un argumentācijā.

Tāpat arī šī gada sākumā plašsaziņas līdzekļu uzmanībā nonāca Saeimas aicinājums Ekonomikas ministrijai steidzami izstrādāt normatīvos aktus, kura kontekstā tika paustas bažas, ka valstij nāktos saskarties ar daudzām jaunām tiesvedībām. Līdz ar to ir aktuāls jautājums, kas šobrīd notiek ar tiesvedībām obligātā iepirkuma jomā, un to jaunākajā “Jurista Vārda” laidienā skaidro Mg. oec. Ingars Sils, Ekonomikas ministrijas Enerģētikas politikas administrēšanas departamenta vecākais eksperts.


Savukārt Dr. oec. Jurijs Spiridonovs un Mg. iur. Izolde Marhele rakstā “FIDIC līgums un tā piemērošanas enerģētikas nozarē” sniedz ieskatu starptautisko būvniecības līgumu piemērošanas specifikā enerģētikas nozarē, atspoguļojot tā izveides vēsturi un piemērošanu, Finanšu ministrijas vadībā izstrādātās vadlīnijas un AS “Augstsprieguma tīkls” pieredzi šo vadlīniju piemērošanā.

Bez tematiskajiem rakstiem, kas aplūko enerģētikas nozari - kopumā to ir deviņi, “Jurista Vārdā” ir arī citas publikācijas, tajā skaitā intervija ar Kentas Universitātes Eiropas tiesību profesori Anneli Albi.

Interesentiem! Tematisko “Jurista Vārdu” var iegādāties, kontaktējoties ar Lasītāju servisu:

  • 80006000; 67311161; 
  • abonenti@lv.lv
  • vai klātienē mūsu Klientu centrā: Bruņinieku 53, Rīgā.

Žurnālu kiosks: https://www.juristavards.lv/zurnals.php?mode=visi

Par “Jurista Vārdu”

Nedēļas žurnāls „Jurista Vārds” ir lielākais periodiskais, specializētais, tieslietām veltītais izdevums Latvijā. Tas šobrīd ir lielākais un nozīmīgākais Latvijas juristu neklātienes domu apmaiņas forums un profesionālās tālākizglītības instruments, kā arī būtiskākais informācijas avots par norisēm tieslietās. “Jurista Vārds” ir daļa no oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI