DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU saņēmusi IZM vēstuli par viedokļa sniegšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Reaģējot uz Latvijas Universitātes (LU) vakar iesniegto pieprasījumu, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šodien, 19. jūlijā, atsūtījusi vēstuli, kurā pauž viedokli par LU rektora vēlēšanu procesu, tomēr prasītā informācija – Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) pārbaudes ziņojums  - nav saņemta.

Kā jau ziņots, vakar 18. jūlijā, LU nosūtīja Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) pieprasījumu izsniegt IKVD veiktās pārbaudes ziņojumu, par šo pieprasījumu informējot arī Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu. Vēstulē Izglītības un zinātnes ministrijai LU apstrīdēja ministrijas faktisko rīcību, kas izpaudās kā informācijas un starpatbildes laicīga nesniegšana.

Šodien saņemtajā IZM vēstulē norādīts, ka LU var iepazīties ar lietas materiāliem, sazinoties ar ministriju, kaut gan LU pieprasījumā uzsvēra, ka šī informācija ir nepieciešama tiesību aizsardzības īstenošanai un nav pieņemama iepazīšanās ar to iestādē uz vietas. LU atkārtoti aicina IZM atsūtīt IKVD veiktās pārbaudes ziņojumu, lai varētu atbildēt uz katru izteikto un publiski izskanējušo pārmetumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI