DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ministre virzīs LU rektora apstiprināšanu valdībā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lēmumu par Latvijas Universitātes (LU) rektora apstiprināšanu amatā rosinās pieņemt valdībai, trešdien, 17. jūlijā, paziņoja IZM ministre Ilga Šuplinska.

Balstoties uz Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) secinājumiem, ministre pieņēmusi lēmumu virzīt ievēlētā rektora profesora Indriķa Muižnieka kandidatūru apstiprināšanai Ministru kabinetā, kā paredzēts likumā, norādot uz IKVD konstatētajiem nepilnībām Satversmes sapulces organizācijas gaitā.

Universitāte norāda, ka ir pārkāptas tās tiesības iepazīties ar lietu un izteikt savu viedokli jebkurā procesa stadijā, ko paredz Administratīvā procesa likuma 61. pants, jo līdz šim tai nav ļauts iepazīties ar IKVD atzinumu.

Ministres minētie iespējamie trūkumi vēlēšanu procedūrā ir nebūtiski, un rektora ievēlēšana nav pretrunā ar Augstskolu likumu un Latvijas Universitātes Satversmi.

Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitātes vairāk nekā 140 īstenotās studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI