DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijai paveras plašākas iespējas sadarbībai ar Vjetnamu izglītības jomā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 17. jūlijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs oficiālās vizītes laikā Vjetnamas Sociālistiskajā Republikā tikās ar Vjetnamas izglītības un apmācību ministru Suonņu Funu (Phung Xuan Nha). Sarunā E. Rinkēvičs akcentēja Latvijas ieinteresētību veidot aktīvāku sadarbību ar Vjetnamu izglītības jomā, īpaši augstākajā izglītībā. Latvijas augstskolas ir ieinteresētas piesaistīt studentus no Vjetnamas, kā arī īstenot kopīgus projektus izglītības un zinātnes jomā.

Pēc ministru tikšanās notika svinīga ceremonija, kuras laikā ārlietu ministrs E. Rinkēvičs un Vjetnamas izglītības un apmācību ministrs Suonņa Funs parakstīja Latvijas Republikas valdības un Vjetnamas Sociālistiskās Republikas valdības līgumu par sadarbību izglītības jomā. E. Rinkēvičs pauda pārliecību, ka līgums sekmēs pieredzes apmaiņu izglītības jomā, tiešu sadarbību starp izglītības un zinātniskajām institūcijām, kā arī veicinās informācijas apmaiņu un konsultācijas par abās valstīs iegūtu izglītības dokumentu, profesionālo kvalifikāciju un akadēmisko grādu savstarpēju atzīšanu. Latvija ir ieinteresēta uzsākt sarunas arī par vienošanos augstākās izglītības grādu un kvalifikāciju savstarpējā atzīšanā.

Līdzšinējā sadarbība ar Vjetnamu galvenokārt notikusi ASEM (Āzijas un Eiropas sanāksmes) Izglītības procesa, UNESCO (Apvienoto Nāciju Organizācijas Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas) un ES programmu un projektu formātos. Jaunais līgums ļaus stiprināt divpusējo sadarbību izglītības jomā, tostarp sekmēt Latvijas augstākās izglītības eksportu un starptautisko konkurētspēju.

Ministru tikšanās piedalījās arī Rīgas Tehniskās universitātes prorektors Igors Tipāns, kā arī pārstāvji no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un uzņēmumiem AS “Wasserkabel”, AS “Grindeks” un SIA “HORTUS Digital”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI