DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Divas personas tiesās par rupjiem sanitāri higiēnisko noteikumu pārkāpumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu divu personu apsūdzībā par sanitāri higiēniskās un epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpšanu pārtikas ēdināšanas uzņēmumā kā rezultātā tika izraisīta epidēmija.  Abu personu bezdarbības  dēl privātajās pirmsskolas izglītības iestādēs 91 bērnam tika konstatēts salmonelozes gadījums.

Kā norādīts lēmumā, jau 2016. gada septembrī 97 personas privātajās pirmskolas izglītības iestādēs Rīgā tika inficētas ar baktēriju “Salmonella enteriditis”, kas notika pēc piesārņotā ēdiena lietošanas uzturā, kuru piegādāja minētais pārtikas ēdināšanas uzņēmums.

Taču apsūdzētie, būdami uzņēmuma atbildīgās personas, neveica darbības un nenodrošināja sanitāri higiēnisko un epidemioloģisko drošības noteikumu normu izpildīšanu un ievērošanu uzņēmumā. Tā rezultātā 2018. gada janvārī vairākās pirmsskolas izglītības iestādēs Rīgā tika konstatēts 91 infekcijas slimības salmonelozes gadījums, t.i., tika izraisīta epidēmija.

Tādējādi abi apsūdzētie izdarīja Krimināllikuma 140. pantā paredzēto noziedzīgo nodarījumu.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI