DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Kam vajadzīgs NVO ētikas kodekss?

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

29. jūnijā sarunu festivālā LAMPA plkst. 13:00 Līdzdalības teltī (nr. 17) norisināsies saruna -diskusija “Kam vajadzīgs NVO ētikas kodekss”. Diskusijas mērķis ir aktualizēt jautājumu par ētisku rīcību visos sektoros un to, kāpēc pienācis laiks arī nevalstiskajam sektoram rūpēties par ētikas principu ievērošanu, ne tikai prasīšanu no citiem. NVO no politiķiem un amatpersonām sagaida ētisku rīcību un saskarsmi, bet kā ir ar pašu NVO sektoru - vai tas nekad nepārkāpj ētiskuma robežas; vai un kāpēc arī tām vajadzīgs ētikas kodekss? Jeb diskusija par drosmi pateikt, ka arī mums ir savi "akmentiņi dārziņā".

Diskusijā piedalīsies Māris Plūme, Finanšu nozares asociācijas Komunikācijas komitejas līdzpriekšsēdētājs, Swedbank Komunikācijas vadītājs Latvijā un Baltijā, Marija Golubeva, deputāte, Saeimas sekretāra biedre, Inese Kušķe, Valsts Kanceleja, Valsts pārvaldes politikas departamenta konsultante, Valts Kalniņš, Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS eksperts un Valdis Liepiņš, Sabiedrība par atklātību – Delna padomes priekšsēdētājs. Sarunu vadīs Dace Akule, Latvijas Pilsoniskās alianses Padomes locekle.

NVO ētikas kodeksu izstrādāja Latvijas Pilsoniskā alianse sadarbībā ar Valsts kanceleju, ar mērķi veicināt organizāciju pārstāvju individuālo atbildību un godprātību, tādējādi sekmējot organizāciju izvirzīto mērķu sasniegšanu un kopīgās vērtībās balstītas darba kultūras veidošanos, vienlaikus vairojot sabiedrības uzticēšanos nevalstiskajam sektoram, kā arī sekmējot tā ilgtspēju.

“Tāpat kā jebkurā citā sektorā, arī NVO sektorā, pienāk brīdis, kad ir nepieciešams spert nākamo soli attīstībā un atzīt, ka ikvienam tā pārstāvim ikdienas darbā jāievēro profesionālās ētikas pamatprincipi un uzvedības normas, nevis tās jāpieprasa no citiem. Būtībā sektora ētikas kodekss ir brieduma pazīme,” Ētikas kodeksa vērtību norāda Latvijas Pilsoniskas alianses direktore Kristīne Zonberga.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas Valsts budžeta līdzekļiem.

Par Latvijas Pilsonisko aliansi

Latvijas Pilsoniskā alianse ir neatkarīga, bezpeļņas nevalstiskā jumta organizācija, kuras mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā, atbalstot Latvijas nevalstisko organizāciju kopējās intereses un veidojot labvēlīgu vidi biedrību un nodibinājumu darbībai. Latvijas Pilsoniskā alianse apvieno 124 biedrus, kas kopumā sastāda aptuveni 70 000 privātpersonas. Sīkāka informācija: www.nvo.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI