DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

Veselības ministre informēs par psihiskās veselības aprūpes jaunajām iniciatīvām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Veselības ministre Ilze Viņķele rīt, 18.jūnijā, plkst. 14:30 preses konferencē Ministru kabinetā prezentēs jaunās psihiskās veselības aprūpes pakalpojumu iniciatīvas.

Preses konferencē piedalīsies arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu psihiatrs Ņikita Bezborodovs, lai pastāstītu par jaunu programmu pusaudžiem depresijas un pašnāvības riska mazināšanai. Tāpat plānots veidot jaunus psihiskās veselības aprūpes ambulatoros centrus Latvijas reģionos, ieviest multidisciplināru komandu darba pieeju, lai pacientu ārstēšanā iesaistītu arī psihologus, mākslu terapeitus, fizioterapeitus un citus speciālistu. Jaunajās iniciatīvās ir palielinātas zāļu kompensācijas, pie ģimenes ārstiem ieviesti bērnu psihiskās attīstības skrīningi vecumā no pusotra līdz 5 gadiem, un paredzēta ģimenes ārstu apmācība, lai cilvēki, saskaroties ar psihiskās veselības sarežģījumiem savlaicīgi saņemtu profesionālu palīdzību.

Ministru kabineta 2019.gada 18.jūnija sēdē plānots skatīt “Psihiskās veselības aprūpes pieejamības uzlabošanas plānu 2019.–2020.gadam”, kurā iekļauta virkne ar iniciatīvām, lai attīstītu un modernizētu valsts psihiskās veselības aprūpes pakalpojumus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI