DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Aicina piedalīties “Kapseļu dārza sarunās”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Neraugoties uz arvien pieaugošo uzņemošo ģimeņu kustību, sabiedrības iesaisti un domāšanas paradigmu maiņu, statistika nepielūdzami rāda, ka bērniem ar funkcionāliem traucējumiem atrast ģimeni Latvijā ir ļoti grūti. Ar dažiem retiem un laimīgiem izņēmumiem – gandrīz neiespējami. Vai tas ir kaut kas, ko nav iespējams mainīt un kas vienkārši jāakceptē? Kas valstij būtu jādara, lai bērnu nama bērni tomēr dzīvotu ģimenēs? Un ko var darīt ikviens un visi kopā?

Par to piektdien, 7. jūnijā, no plkst. 11.00 līdz 15.00 valsts sociālās aprūpes centra “Rīga” filiāle “Rīga” un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija “SUSTENTO” notiks dārza pasākums “Kapseļu dārza sarunas”.

Pasākuma rīkotāji cer uz diskusiju par to, kādai būtu jāizskatās mūsdienu sabiedrībai, ko tas nozīmē bērnu ar funkcionāliem traucējumiem kontekstā un kas būtu pirmie soļi, ko spert, lai iespējami drīzā nākotnē nonāktu pie cita - patiesi iekļaujošas sabiedrības modeļa.

Uz dārza sarunām filiālē Kapseļu ielā 31 aicināts ikviens mūsdienīgi domājošs un atbildīgs sabiedrības loceklis, ģimenes, ģimenes, kas audzina bērnus ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī uzņemošās ģimenes, NVO, kā arī valsts amatpersonas un pašvaldību iestāžu  pārstāvji.

Papildu informācija par pasākumu: filiāles “Rīga” vadītāja Ilze Dzene, tālr. 20222093, e-pasts: ilze.dzene@vsacriga.gov.lv , filiāles sociālā darbiniece Ēstere Zemīte, tālr. 29658383, e-pasts: estere.zemite@vsacriga.gov.lv, organizācija “SUSTENTO”, e pasts: sustento@sustento.lv .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI