DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Tiesu administrācijas lielākais izaicinājums – E-lietas projekts

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tieslietu padomes uzklausīja Tiesu administrācijas pārskatu par 2018.gada darbības rezultātiem.

Kā būtiskākos sasniegumus Tiesu administrācijas direktors minēja pirmās instances tiesu reformu, zemesgrāmatu tiesnešu integrāciju vispārējās tiesas sastāvā, tiesnešu atalgojuma reformu, darbinieku kompetenču paplašināšanu, tiesu tulku reformu, sūdzību reģistra izstrādi, tiesu namu uzlabojumus un tiesu iestāžu komunikācijas pilnveidošanu.

Tiesu administrācijas misija ir, izmantojot inovatīvas metodes, nodrošināt tiesām visaugstāko profesionālo pakalpojumu līmeni. Kā norādīja administrācijas direktors – pakalpojumu elektronizācijas līmenis jeb e-indekss Tiesu administrācijai ir augsts – 95%, par 400% palielināts e-paraksta lietojums.

Plaši tiek izmantotas projektu iespējas, turklāt sasniegts jau tāds līmenis, ka projektos ne tikai mācās paši, bet var mācīt citus. Tiesu administrācija īsteno Eiropas Sociālā fonda projektu “Justīcija attīstībai”, ievieš e-lietas projektu, piedalās sadarbības veicināšanas projektā Ukrainā un Twining projektā Gruzijā.

Kā šā gada izaicinājumus Tiesu administrācija paredzējusi sabiedrības uzticēšanās tiesu varai sekmēšanu, tiesu darbinieku atalgojuma paaugstināšanu, kā arī e-lietas projektu, zemesgrāmatu integrācijas vispārējās tiesās turpināšanu un Biznesa inteliģences rīka attīstību.

Tiesu administrācijas pārskats Tieslietu padomei bija ilggadējā administrācijas direktora Edvīna Balševica pēdējais ziņojums šajā amatā. Jau 4.jūnijā viņš stājas Vides un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra amatā. Tieslietu padome pateicās Edvīnam Balševicam par veiksmīgo un mūsdienīgo Tiesu administrācijas vadību, nodrošinot profesionālu atbalstu tiesu darbam un attīstībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI