DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Nepieņem lēmumu par jaunas nolietoto riepu reģenerācijas vietas izveidi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 21. maijā, nepieņēma lēmumu par jaunas nolietoto riepu reģenerācijas vietas izveidi Ganību dambī 31/Uriekstes ielā 4a, jo šo ieceri atbalstīja astoņi deputāti, bet vēl astoņi deputāti balsojumā atturējās.

Jautājums par jaunas nolietoto riepu reģenerācijas vietas izveidi Ganību dambī 31/Uriekstes ielā 4a tika skatīts jau 19. marta komitejas sēdē, bet neguva deputātu atbalstu. SIA „Eko Recycling”, ievērojot deputātu un Valsts vides dienesta pārstāvju ieteikumus, ir panācis vienošanos par teritorijas nomas līguma pagarināšanu un samazinājis līdz 6000 tonnām gadā kopējo plānoto riepu (automašīnu, industriālās tehnikas, meža un agrotehnikas, ekskavatoru un iekrāvēju tehnikas u.c.) priekšapstrādes apjomu, pirms tam bija iecerēts gadā apstrādāt līdz 10 000 tonnām nolietoto riepu, kas tiktu eksportētas uz ārvalstīm – Indiju un Pakistānu.

Deputāti šo jautājumu ļoti rūpīgi vērtē arī tāpēc, ka kompānijā SIA „Eko Recycling” darbojas daļa to pašu uzņēmēju, kas bija SIA „Riepu bloki”. Šis uzņēmums, kuram ir pasludināta maksātnespēja, savulaik izveidoja milzīgus riepu kalnus Starta ielā 7a un 8 par kuriem Valsts vides dienests aprēķināja soda naudu vairāk nekā 12 miljoni eiro. SIA „Eko Recycling” pārstāvis Mājokļu un vides komitejas deputātiem stāstīja, ka patlaban ir uzsākta riepu izvešana no Starta ielas.

„Es nekādā ziņā neesmu pret šādu uzņēmējdarbības veidu. Es tikai vēlos, lai no Starta ielas daudz aktīvāk notiktu nolietoto riepu izvešana un Rīgā neveidotos jauni riepu kalni. Ja es redzēšu, ka šī samilzušā problēma tiek risināta pietiekami efektīvi, tad es arī atbalstīšu jaunās nolietoto riepu reģenerācijas vietas izveidi. Mūsu komiteja ir gatava šo jautājumu izskatīt arī trešo reizi,” sacīja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI