DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN sanāksmē diskutēs par akcīzes nodokļa piemērošanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 16. līdz 17. maijam finanšu ministrs Jānis Reirs un Finanšu ministrijas pārstāvji piedalīsies Eirogrupas un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas notiks Briselē, Beļģijā.

Eirogrupā plānots runāt par makroekonomikas situāciju un politikas izaicinājumiem, kā arī diskutēt par citiem aktuāliem ekonomikas un finanšu jautājumiem. Savukārt paplašinātajā Eirogrupas formātā pārrunās budžeta instrumenta eirozonas konverģencei un konkurētspējai elementus ar fokusu uz instrumenta finansēšanas modeli un pārvaldību.

ECOFIN sanāksmē paredzēts diskutēt par akcīzes nodokļiem, izskatot vairākas Padomes direktīvas un regulas par nodokļa piemērošanas vispārēju režīmu un administratīvu sadarbību akcīzes nodokļu jomā. Sanāksmes dalībnieki pārrunās arī to, kā saskaņojams akcīzes nodoklis spirtam un alkoholiskajiem dzērieniem.

Finanšu ministri diskutēs arī par starptautiskajiem nodokļu uzlikšanas noteikumiem digitālajai uzņēmējdarbībai. Globalizācijas un jauno uzņēmējdarbības veidu, kas saistīti ar digitalizāciju, attīstības rezultātā ir radusies nepieciešamība pēc būtiskām starptautiska mēroga izmaiņām uzņēmējdarbības nodokļu sistēmā. Ir svarīgi, ka pieņemtie lēmumi starptautiskā līmenī nodrošina ES pamatnoteikumu saderīgumu un ir piemērojami gan dalībvalstīs atsevišķi, gan ES kopumā. 

Tāpat ECOFIN dalībnieki pārrunās starptautisko sanāksmju aktualitātes un informāciju par Eiropas semestri 2019. Noslēgumā tiks uzklausīta Rumānijas prezidentūras sagatavotā informācija par nākamā institucionālā cikla prioritātēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI