DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kā strādā mūsu valsts – Atvērto durvju dienas valsts pārvaldē no 8. līdz 10. maijam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts pārvaldes Atvērto durvju dienas šogad notiks no 8. līdz 10. maijam, aicinot skolēnus un jauniešus atklāt un izprast, kā strādā mūsu valsts. Pasākuma laikā skolēniem vairāk nekā 270 vietās būs iespēja ne tikai iepazīt valsts institūciju ikdienu “no aizkulisēm”, bet arī uzzināt, kas ir sabiedrības līdzdalība un ko mūsu valsts ir ieguvusi, jau 15 gadus esot Eiropas Savienības dalībvalsts.

Ja vēlaties veikt intervijas, filmēšanu vai fotografēšanu kādā no Atvērto durvju dienu objektiem, pilns objektu saraksts pieejams tīmekļvietnē atvertodurvjudiena.lv

Trešdien, 8. maijā, Rīgas robežās ir, piemēram, iespējams apmeklēt Kultūras ministrijas muzikālo sarunu ar spilgtāko Latvijas mūsdienu koklētāju Laimu Jansoni. Piektdien, 10. maijā, durvis ver Satiksmes ministrija, kur notiks skolēnu tikšanās ar ministru, erudīcijas spēle, geocaching un dizaina domāšanas laboratorija. Savukārt Valdības ēku un darbu tajā 10. maijā piedāvā izzināt Ministru kabinetā, kur skolēniem būs iespējams piedalīties ekskursijā un izpildīt elektronisku zināšanu testu pasākuma noslēgumā. Plašāks saraksts ar norises vietām Rīgā apskatāms tīmekļvietnē atvertodurvjudiena.lv.

Ārpus galvaspilsētas no 8. līdz 10. maijam Centrālā finanšu un līgumu aģentūra ekskursijā Gaujas Nacionālajā parkā dabas pētnieka un ornitologa pavadībā parādīs skolēniem, kādi objekti atdzimuši mūsdienīgā veidolā, pateicoties pieejamajam Eiropas Savienības fondu finansējumam. Trešdien, 8. maijā, skolēniem būs iespēja iepazīt Pāternieku robežkontroles punktu un robežsarga profesijas apguvi, kā arī savas durvis vērs Valsts ieņēmumu dienesta Liepājas ostas muitas kontroles punkts, parādot gan muitas amatpersonu darbu, gan dienesta suņu paraugdemonstrējumus. Savukārt ceturtdien, 9. maijā, Daugavpilī darba ikdienu aicinās iepazīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Daugavpils 1. daļa. Plašāks saraksts ar norises vietām ārpus Rīgas apskatāms tīmekļvietnē atvertodurvjudiena.lv.

Valsts kanceleja Atvērto durvju dienu iniciatīvu vada kopš 2011. gada, un ik gadu tā gūst plašu atsaucību gan no valsts iestāžu, gan apmeklētāju puses.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI