DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Otrdien, 30. aprīlī, Alūksnes novadā viesojās Igaunijas vēstnieks Arti Hilpus, vēstnieka vietniece Signe Matteus un konsuls Tarmo Punnik

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vēstnieka vizītes mērķis bija iepazīties ar Alūksnes novadu, tā tūrisma attīstības plāniem, novada uzņēmumu sadarbību ar Igauniju un gūt lielāku ieskatu par dzīvi pierobežā.

Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis viesus iepazīstināja ar novada vēsturi, līdz šim paveikto un nākotnes iecerēm.

Vizītes laikā vēstnieks ar pavadošo komandu viesojās nesen atvērtajā “Bahnhofs Hotel” viesnīcā Alūksnē, kas atrodas bijušajā Igauņu biedrības mājā, tālāk devās uz Alūksnes Bānīša staciju, kur iepazinās ar ekspozīciju. Vizītes noslēgumā vēstnieks apmeklēja pierobežas pagastu Veclaiceni, kur tikās ar pagasta pārvaldes darbiniekiem, igauniski runājošajiem veclaiceniešiem un Veclaicenes sadarbības partneriem no robežas otras puses, iepazinās ar veclaiceniešu un kaimiņu igauņu sadarbības aktivitātēm, kā arī apmeklēja igauņu mežabrāļu piemiņas vietu.

Vēstnieks atzina, ka ir patiess prieks redzēt, ka pierobežā dzīvojošajiem igauņiem un latviešiem ir izdevies izveidot ilglaicīgus un personiskus kontaktus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI