DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Piešķir finansējumu ugunsdrošības sistēmu sakārtošanai Mākslas akadēmijā un Nacionālās Mākslu vidusskolas zāles atjaunošanas projektēšanas darbiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets 30. aprīļa sēdē lēma atbalstīt 452 144 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) varētu tikt sakārtotas ugunsdrošības sistēmas un varētu tiks uzsākti profesionālās izglītības kompetenču centra (PIKC) Nacionālā Mākslu vidusskola Lielās zāles atjaunošanas projektēšanas darbi.

PIKC Nacionālā Mākslu vidusskola ir valsts nozīmes izcilības centrs Latvijas kultūrizglītībā – profesionālajā mākslā, mūzikā un dejā. Tā apvieno četras izcilas mākslu skolas – Rīgas Doma kora skolu, Jaņa Rozentāla mākslas skolu, Emīla Dārziņa mūzikas skolu un Rīgas Horeogrāfijas skolu. Šobrīd daļa skolas infrastruktūras, t.sk. skolas Lielā zāle ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī. Lai nodrošinātu izdevumus, kas vidusskolai radīsies saistībā ar skolas Lielās zāles atjaunošanas projektēšanas darbu veikšanu – kā neatliekami veicama identificēta zibensaizsardzības kontūru izbūve, Lielās zāles skatuves grīdas pārbūve, ventilācijas un kondicionēšanas sistēmas izveide Lielajā zālē, lietusūdeņu stāvvadu nomaiņa, ventilācijas kanāla tīrīšana - valdība lēma piešķirt 44 770 eiro.

Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) ugunsgrēka trauksmes signalizācijas sistēmas, balss izziņošanas sistēmas un evakuācijas izeju izbūvei atbilstoši normatīvo aktu prasībām valdība lēma piešķirt 407 374 eiro.

Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītā gada nogalē iesniedza LMA pārbaudes aktu un brīdinājumu par to, ka akadēmijā konstatēti vairāki normatīvajos aktos noteikto ugunsdrošības noteikumu pārkāpumi. Tie saistīti ar 1904.gadā celtā valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa šā brīža tehnisko stāvokli – augstskolas ēkā esošā automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācija nepilda savu funkciju, kā arī novēroti citi ugunsdzēsību regulējošo normatīvo aktu pārkāpumi.

VUGD norādīto pārkāpumu novēršanas veicama līdz 2023.gada 26.novembrim, tomēr LMA pienākums ir pēc iespējas ātrāk veikt visas nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu, ka studiju process tiek īstenots drošās un normatīviem aktiem atbilstošās telpās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI