DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Iekšlietu ministrs pieprasa veikt pilnu tilta tehnisko apsekošanu un pieņemt atbildīgus lēmumus, lai novērstu riskus cilvēku dzīvībām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Neskatoties uz potenciālajiem draudiem, Rīgas dome uz Augusta Deglava tilta ieviesusi 30 tonnu masas ierobežojumus, bet satiksmei šo objektu nav slēgusi. Sazinoties ar Būvniecības valsts kontroles biroju (BVKB) saņemta informācija, ka līdz ekspertīzes veikšanai, nav veikta pilna tilta tehniskā apsekošana. BVKB arī pieprasījis Rīgas būvvaldei atsevišķi izvērtēt satiksmes iespējamību un pieļaujamo slodzi satiksmes organizēšanai pāri tiltam.

“Kamēr nav veikta tilta pilna tehniskā apsekošana vai ekspertīze un, kamēr atbildīgo amatpersonu, it īpaši Rīgas domes vicemēra Vadima Baraņņika rīcībā nav būvspeciālistu atzinumi  par pieļaujamām slodzēm, amatpersonu subjektīvi lēmumi par satiksmes organizēšanu pāri tiltam ir bezatbildīgi un var radīt traģēdiju, kas būtu līdzīga Zolitūdes traģēdijai” pauž iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

Iekšlietu ministrs pieprasa Rīgas domei nekavējoties veikt pilnu tilta tehnisko apsekošanu un pieņemt atbildīgus lēmumus, lai novērstu riskus cilvēku dzīvībām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI