DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Diskutēs par strādājošo studentu Erasmus+ mobilitātes izaicinājumiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) pirmdien, 15. aprīlī, plkst.11.00 aicina uz diskusiju “Strādājošo studentu Erasmus+ mobilitātes izaicinājumi”, kas notiks Eiropas Savienības mājas Sarunu istabā (1.stāvā), Aspazijas bulvārī 28, Rīgā. Diskusijā piedalīsies studentu un augstskolu pārstāvji, kā arī darba devēji.

Studenti Latvijā, apsverot došanos Erasmus+ studiju mobilitātē, saskaras ar dažādiem izaicinājumiem. Neskatoties uz to, ka Erasmus+ mobilitāti šobrīd daudzi uzskata par  neatņemamu kvalitatīvu studiju sastāvdaļu,  studentu skaitam, kas izvēlas doties studiju mobilitātē, ir tendence samazināties.

Diskusijā piedalīsies Latvijas Universitātes ārlietu vadītāja Alīne Gržibovska, Latvijas Studentu apvienības starptautiskā virziena vadītāja Katrīna Sproģe, SIA “Hieroglifs” vecākā projektu vadītāja Samanta Baumane un bijusī Erasmus+ studente Ieva Ģerģe. Pasākumu vadīs žurnālists Ansis Bogustovs.

Diskusijā noskaidrosim:

  • kādi faktori studentus mudina vai attur doties Erasmus+?
  • kāpēc studenti labprātāk izvēlas doties Erasmus+ praksē, nevis studijās?
  • kā darba devēji raugās uz darbiniekiem, kuri plāno doties mobilitātē? Vai darba devējs zaudē, vai tomēr iegūst, ļaujot darbiniekam pilnveidoties ārvalstīs?
  • vai  darba devēji vairāk novērtē Erasmus+ prakses vai studiju pieredzi?
  • kādas tendences novēro augstskolās saistībā ar studentu interesi un motivāciju doties Erasmus+ mobilitātē?

Reģistrēties diskusijai iespējams šeit: http://bit.ly/2YZoCN1.

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par ES Erasmus+ programmas īstenošanu Latvijā, savukārt VIAA un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra nodrošina ES Erasmus+ programmas ieviešanu.

Informējam, ka pasākumā notiks fotografēšana. Lai nodrošinātu sabiedrības informēšanu, informācija par pasākumu kopā ar foto materiālu var tikt publicēta aģentūras tīmekļa vietnē, sociālajos tīklos, kā arī izmantota žurnālistikas un publicitātes vajadzībām. Piesakoties pasākumam, Jūs apliecināt, ka esat informēts, ka varat tikt iekļauts/a vizuālajā materiālā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI